Blikk: Orbán Viktor lánya Spanyolországba költözött a családjával

Tiborcz István és Orbán Ráhel - Forrás: RTL Klub Youtube

Orbán Ráhel, és férje, a többszörös milliárdos Tiborcz István gyerekeikkel a spanyolországi Marbellán telepedtek le – írja a Blikk.

hirdetés
Uránia Mozi

A miniszterelnök, Orbán Viktor legidősebb lánya és családja elköltözött Magyarországról és egy európai tengerparti városban, a spanyolországi Marbellán telepedett le – írja a a bulvárlap.

A lap úgy tudja, hogy a költözés egyik oka Tiborcz István egyik üzleti érdekeltsége, mivel a kormányfő veje nemrég szállt be egy spanyol beruházásba.

A korábban Tiborcz érdekeltségébe tartozó Elios több közvilágítási tenderen nyert, összesen 13 milliárd forintot. Felmerült az is, hogy a közbeszerzési eljárások irányítottak voltak. A korszerűsítéshez uniós pénzeket is igénybe vettek, ezért az EU Csalásellenes Hivatala (OLAF) nyomozást indított. Az OLAF a 35 vizsgált pályázatból 17-nél állapította meg, hogy szervezett csalási mechanizmust építettek ki a pályázatok kiírásánál. Az OLAF elküldte a magyar hatóságoknak a jelentést, Magyarországon azonban semmilyen büntetőjogi felelősségre vonás nem történt – írja a Telex.

 

Hirdetés