Pécsi atlétikaedző: „Mára elismertté vált a szakosztály”

A PSN atlétika szakosztályának sikereit a legfelkészültebb trénerek is garantálják Putsay Zoltánnak, és feleségének, Völgyi Erzsébetnek nem egy olyan tanítványa van, akik korosztályos világversenyeken képviselhetik a magyarokat, a pécsieket.

– Három olyan eredményes sportolónk van, akik korosztályos kvalifikációt értek el nemzetközi versenyre. Farkas Bence 200 méteren futotta meg a korosztályos Európa- és világbajnoki kvalifikációs szintet. Garamvölgyi Petra ifjúsági és junior korcsoportban is elérte az Eb/vb kvalifikációs szintet, holott utóbbi nem is az ő korosztálya. Továbbá Bánovics József az, aki még rúdugrásban kvalifikálta magát Európa-bajnokságra – mondta Putsay Zoltán.

– Négy éve, mikor idekerültünk feleségemmel, még alig volt versenyeztetés a PSN-nél. Viszont muszáj volt lassan fejlődni, lehetőséget adni a tehetségeseknek a fejlődésre. Ma már elismertté vált a szakosztály, vannak válogatott kerettagjaink. A Magyar Atlétika Szövetség pedig az ígéretes fiatalokat támogatja anyagilag is, edzőtábori költségeiket állják.

A lényeg Putsay szerint a folyamatos fejlődés.

2023-ban atlétika világbajnokság lesz Magyarországon, a fiataloknak a kvalifikációs óriási eredmény lenne, de valljuk be, nem ez a realitás. Jelenleg mindenhol a korosztályos kijutás a cél.

Az edző elmondta, a PSN-en belül korábban nem volt ezelőtt szakosztályvezetés, Ferenczi Imre a nyáron érkezett az atlétika élére. Szükség volt egy vezetőre.

– Természetes, hogy mindenhol vannak különböző felfogások, nézetek a sportot illetően, de ezeket össze kell hangolni, és akkor eredményesen tudunk dolgozni – fogalmazott.

A szerdai napon rendezett az atlétika szakosztály a Várkő utcai stadionban egy bemutató rúdugró versenyt.

– Ahhoz képest, hogy már pihenőfázisban lévő atléták léptek pályára, igencsak szép eredményeket értek el. Nem várhattunk komolyabb eredményeket, de többen saját egyéni csúcsuk közelében voltak – mondta Putsay.

Kiemelt kép forrása: PSN

Hirdetés