Police Café “A biztonságosabb Pécsért”

Elsőként a Zsolnay Kulturális Negyed E78-as épülete adott otthont június 2-án „A biztonságosabb Pécsért” elnevezésű projekt egyik fő rendezvénysorozatának, a Police Cafénak, melyet Korontos Zoltán r. ezredes Pécs város rendőrkapitánya nyitott meg.

hirdetés
Uránia Mozi

A rendezvényen jelen voltak mindazon közigazgatási és társadalmi szervezet képviselői, akik hozzájárulnak Pécs város közbiztonságához. A négynapos rendezvénysorozat első napján Pécs belváros közbiztonságát érintő kérdésekről volt szó, többek között a kiszolgáltatott helyzetben lévő, hajléktalan személyek, a koldusok jelenléte a belvárosban és az ezzel kapcsolatos hatósági fellépések módszereiről.

Szóba kerültek a szórakozóhelyekhez kapcsolódó jellemző jogsértések, például a garázdaságok, rongálások, azok számszaki alakulása és a visszaszorításuk lehetőségei, valamint az ezzel szorosan összefüggő térfigyelő kamerák működésének optimalizálása. Megbeszélés tárgya volt a belváros közlekedési helyzete, infrastruktúrája, úthálózatának szerkezete és állapota, valamint a fizetős parkolóhelyek és a behajtási engedélyekhez kötött területek, melyek a város egész lakosságát érintő fontos tényezők.

police café

Az említett témaköröket maguk a résztvevők vetették fel. Valamennyi kiemelt jelentőségű, egyenként és összességében meghatározzák Pécs város közrendjét, közbiztonságát. A szakemberek a felvázolt és megvitatott kérdéskörökben az elkövetkező időszakban fokozott figyelemmel és súlyozottan fogják a hatáskörükbe tartozó intézkedéseket megtenni.

A rendezvény eredményeképpen a jelenlévők az együttműködés gyakorlatiasabb kiterjesztését és a felmerült problémák operatívabb megoldását remélik.

1 hozzászólás

  1. Szerintem egy járőrpár elég lenne, akik állandó jelenlétükkel és odafigyeléssel nem elfordulással kezelnék a szabály sértéseket, büncselekményeket…esetleg beszélgetnének az ott lakókkal boltosokkal mi irritálja őket stb.

Comments are closed.