Ritka vicces videóban mondta el véleményét Kósa Lajos hajmeresztő ügyéről a polgármester

Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere

Kósa Lajos fideszes politikus és a csengeri “örökösnő” esetéről a héten újabb hajmeresztő részletek derültek ki, erre reagált egy Facebook-oldalára kitett videóban Alpár György, a baranyai Drávaszerdahely polgármestere.

Mivel a történet meglehetősen szövevényes, a részletekbe most nem megyünk bele, aki kíváncsi a sztorira, olvassa el

EZT,

EZT,

EZT,

vagy EZT a cikket.

Röviden összefoglalva: egy csaló éveken keresztül különböző, milliárdokról szóló mesékkel az orránál fogva vezette a Fidesz egyik legismertebb politikusát, országgyűlési képviselőjét, Kósa Lajost, aki a 2020-as Befolyás-barométer szerint Magyarország 47. legbefolyásosabb embere, és aki az elmúlt években volt a párt parlamenti frakcióvezetője, sőt, tárca nélküli miniszter is.

Még mielőtt láttam volna Alpár videóját, a héten a sajtóban megjelent, Kósa sztorijával foglalkozó cikkek elolvasása után az jutott eszembe, hogy ha a legjobb verziót vesszük is, a fideszes politikus olyan végtelenül naiv és hiszékeny volt, ami egy ilyen státuszú közéleti ember esetében elfogadhatatlan és megmagyarázhatatlan. Egyetlen magyarázat talán van: teljesen elvesztette a realitásérzékét. Ami viszont kizárná, hogy nagy felelősséggel járó közéleti pozíciókat töltsön be. 

Alpár György videójában egy képzeletbeli nővel, Gizikével beszélget, aki 300 milliárd forintot akar neki adni ajándékba, amit ő köszönettel elfogad.

“Ne haragudjon, de mitől lennék meglepve? Ön szerint ez olyan nagy dolog, hogy egy milliárdos özvegy kiválaszt egy számára szimpatikus politikust és ad neki 300 milliárdot?” – mondja a polgármester Gizikének.

Itt lehet megnézni a kevesebb mint 3 perces videót.:

Hirdetés