10 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapPécs Aktuál5000 maszkot ajánlott fel a Rovitex a pécsi szociális intézmények dolgozóinak

5000 maszkot ajánlott fel a Rovitex a pécsi szociális intézmények dolgozóinak

A szociális szféra dolgozói használják majd azokat a mosható textilmaszkokat, amiket a Rovitex ajánlott fel a pécsi önkormányzat számára. A cég adományát szerdán vette át a Városházán Nyőgéri Lajos, szociális területért felelős alpolgármester – olvasható a városháza lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint összesen 5000 darab, bevizsgált, tanúsítvánnyal rendelkező, magyar szabványnak megfelelő, többször is használható maszkot ajánlott fel a pécsi székhelyű Rovitex Homedeco Kft. a városnak, hogy a vírus elleni harc frontvonalában dolgozó munkatársait elláthassa.

A csaknem kétmillió forint értékű adományt szerdán juttatták el a Városházára.

– Bár már megkezdődött a lakosság beoltása, a koronavírus járvány még mindig veszélyt jelent mindenkire, ezért fontos, hogy továbbra is megfelelő védőeszközöket használjunk a járvány terjedésének lassítására. Mostani felajánlásunkkal a járvány elleni védekezés iránti elkötelezettségünket szeretnénk újra kifejezni – foglalta össze Baráth Judit, a Rovitex Homedeco Kft. marketingvezetője.

Mint Nyőgéri Lajos, a pécsi önkormányzat szociális területért felelős alpolgármestere kifejtette, azok kapják meg a védőeszközöket, akik a legtöbb emberrel érintkeznek, és akiket emiatt a leginkább veszélyeztet a fertőzés. A szociális intézmények, a bölcsődék és az óvodák munkatársai, valamint az önkormányzattal szociális területen együttműködő partnerszervezetek dolgozói hordhatják a most átvett maszkokat.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő