Sajtóküldeményt küldött az MSZP

Az MSZP az alábbi közleményt küldte, amit ma délután kaptunk meg és változtatás nélkül közlünk:

hirdetés

Kővári János arcátlanul hazudik:

„Osztogatásról beszél, de valójában újra fosztogatni akar

A volt fideszes országgyűlési képviselő, az ÖPE fideszes polgári kör alapítója, Kővári János újra be akarja csapni a pécsieket. Szerinte Pécs több milliárdot takarított meg tavaly összefogással. Egy szava sem igaz.

A tények szerint a város költségvetését az Államkincstár tervezte meg az óriási, több milliárdos adósság miatt. Ami annak ellenére keletkezett, hogy a szocialista városvezetés fejére olvasott hiányt a Belügyminisztérium 2013-ban átvállalta, ezzel a város tiszta lappal indulhatot. Ezt akkor maga Páva Zsolt jelentette ki egy sajtótájékoztatón.

Aztán pár év alatt több mint 10 milliárdos hiányt sikerült újra összehoznia a pazarló városvezetésnek Kővári és az ÖPE hathatós politikai támogatásával. Hiszen ne feledjük, a 2010-es évek elején a Fidesz-ÖPE koalíció vezette a várost, míg Kővári a fidesz parlamenti padsoraiban ülve szavazta meg sorra a jogállamot teljesen lebontó 2/3-os orbáni törvényeket. 2014-től kezdve pedig maga is aktív részese volt a pazarlásnak.

Ez a mostani látszólagos megtakarítás nem egy összefogás erdeménye, hanem a Magyar Államkincstár gyámságának az érdeme. Valójában nem is megtakarításról van szó, hanem arról, hogy a Kincstár megállította a milliárdos városi lopást és törvénysértéseket. A tény tehát az, hogy Pécsett több ezer millió forint közpénz tűnt el minden évben nyomtalanul – és ez az adósság valódi oka.

Kővárinak a kínosnak mondható öntömjénezés helyett a pécsieket érdeklő ügyekkel kellene foglalkoznia. Megkérdezhette volna a sajtótájékoztatón mellette ülő adóssághalmozó városvezetőt, hogy:

–       Hova tűnt 1000 millió forint pécsi közpénz a Volvo buszok vásárlásakor, ami után már nemzetközi nyomozás folyik és gyanusítások is történtek az ügyben?!

–       Miért nem épült fürdő 10 év alatt városunkban, miközben a városvezetés és a Vári Attila vezette PSN Zrt. már több száz millió forintot elköltött mindenféle hatástanulmányra? A több száz millió forint közpénz elherdálása után nemhogy egy kapavágás nem történt, de még a helyét sem találták meg a fürdőnek.

–       Mit tesz Páva Zsolt a kirúgott és becsapott Zsolnay-Ledina dolgozók esetében, akiket cserben hagyott ígérete ellenére és akiknek több mint 20 millió forintot kell  emiatt a családi kasszából kifizetniük? ( Ha már a családok évéről szól a propaganda)

–       Miért kerülik el a beruházók és a befektetők városunkat?

–       Miért nem kérdezte meg Kővári Pávát és Hoppált, hogy miért rúgatták ki a városháza pénzügyi főosztályvezetőjét, ha ekkora a költségvetési siker amiért pont ez a főosztály az egyik felelős? Miért nem tett semmit egy többgyerekes anya kirúgása ellen, aki csak a munkáját végezte, ráadásul a város érdekében?

A tegnapi sajtótájékoztatón bebizonyosodott Kővári álcivilsége és a Fideszhez  való szoros kötödése, pártutasításra megkezdték a közös kampányt az őszi önkormányzati választásra.

Legyen vége a hazudozásnak és a közpénz ellopásának az adóssággal sújtotta városban!

A pécsiek ebből nem kérnek!

A pécsi polgárok ismét egy határozott szakember által vezetett, fejlődő és élhető várost szeretnének!

Kővári álljon ki és számoljon be arról, hogy mit remél ezekért a pofátlan hazugságokért!”

 

hirdetés
Hirdetés