Spanyol olimpikonokat terrorizáltak fegyveresek Rióban

A Spanyol Olimpiai Bizottság jelentése szerint két versenyzőjüket és az edzőjüket fegyveresek terrorizálták fényes nappal Rió utcáin – írja az Origo

hirdetés

A spanyol szövetség közleménye szerint a 2008-ban olimpiai bajnok vitorlázó, Fernando Echavarri, valamint a kétszeres világbajnok Tara Pacheco és edzőjük, Santi Lopez-Vazquez éppen reggelizni tartottak Rio de Janeiróban, mikor öt, fenyegetően viselkedő fegyveres vette őket körbe az nyílt utcán.

A pisztollyal hadonászó banditák fegyvert is fogtak az olimpikonokra, de végül senkinek nem esett bántódása – derül ki a szövetség szűkszavú közleményéből.

Nem csoda, hogy a szervezők márciusi adatai alapján egyelőre csak a belépők 47 százalékát értékesítették, vagyis a turisták nem tolonganak Rióba.

A helyzeten nem javít az sem, hogy márciusban benyújtotta lemondását George Hilton brazil sportminiszter, akinek helyét átmenetileg Ricardo Leyser, a tárca magas rangú tisztségviselője vette át – közölte a belpolitikai válságba süllyedt latin-amerikai ország elnöki hivatala csupán öt hónappal a riói nyári olimpia előtt.

A több mint 200 millió lakosú dél-amerikai országban a Petrobras állami olajipari óriáscég körül kirobbant korrupciós botrány miatt hónapok óta súlyos belpolitikai válság uralkodik.