Tanévkezdésre indul az iskolai oltási akció – itt vannak a részletek

Illusztráció: MTI/Rosta Tibor

Hogy biztonságosabban kezdődjön a tanév, az iskolákban is lesz lehetőség a 12 év feletti diákok oltására azoknak, akik az interneten nem tudnak időpontot foglalni.

A szülők június óta tudnak regisztrálni, a 12–17 éves korosztályból eddig közel 200 ezren jelentkeztek és 162 ezren (81 százalék) már fel is vették a vakcinát – írja a kormányzati koronavírus-oldal.

Az internetes regisztráció és időpontfoglalás továbbra is nyitott.

Emellett augusztus 30–31., valamint szeptember 2–3-án az iskolákban is lesz oltási akció.

A közlemény szerint a szülők az intézménytől kapnak tájékoztatást, és augusztus 25-ig vissza kell jelezniük, hogy kérik-e gyermekük oltását. Az iskolák ez alapján összesítik az oltási igényeket, és a létszám alapján vagy a tanuló saját iskolájában vagy egy közeli intézményben jelölik ki az oltás helyszíne, amelyről a szülők a pontos időponttal együtt külön értesítést kapnak majd.

Pfizer-vakcinával oltanak az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.

Az első oltást követően három hét múlva kerül sor a második adag beadására ugyanabban az iskolában, ahol az első is történt.

Fontos! A 18 év alattiaknak a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot is vinniük kell, a 18 évet betöltött diákoknak a jelentkezési lapot. Ezeket a szülők e-mailben megkapják.