Tizennégy baranyai önkéntes tűzoltó egyesület nyert pályázati forrást

Idén is kiírták az önkéntes tűzoltó egyesületeknek szóló, 600 millió forint keretösszegű pályázatot, amelynek keretében 14 baranyai szervezet nyert támogatás.

Országosan 600-nál is több önkéntes tűzoltó egyesület nyújtott be, összesen 707 millió forint értékben pályázatot a katasztrófavédelemnek, amellyel működési költségekhez, gépjármű- és szertárfelújításhoz kaphatnak támogatást, valamint különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak – számolt be a baranya.katasztrofavedelem.hu.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága valamint a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok alkotta bíráló bizottság döntést is hozott arról, hogy mely szervezetek részesülhetnek a pénzbeli támogatásból. Összesen 489 egyesület nyert el 286,8 millió forintot. A 600 milliós keretösszeg fennmaradó része a későbbiekben megvalósuló természetbeni támogatásokhoz biztosít fedezetet.

Jó hír a baranyai megyei önkéntes tűzoltó egyesületek számára, hogy 14-en részesültek a pályázati forrásból, összesen 8.432.855 forint értékben.