Utolsó alkalommal láthatjuk a Ferencesek utcáján a pécsi villamost

Érdemes november 19-én vagy 20-án útba ejteni a Ferencesek utcáját, ha még egyszer, utoljára megnéznénk eredeti helyén a több mint 100 éves, 10 esztendeje itt kiállított sárga villamost. Nemsokára elszállítják ugyanis a szerelvényt, hogy „téli álomra hunyja szemét”, majd a későbbiekben új helyszínre kerül – hatalmas összefogásnak hála, Pécsett.

A jelenlegi tulajdonossal és üzemeltetővel is találkozhatunk a pécsi villamosnál, akik sok érdekességet árulnak el a látogatóknak a régóta közkedvelt látványosságnak számító szerelvényről, illetve a korábbi közösségi közlekedésről. Az eseményről itt olvashatunk.

Mint azt szombat délelőtt Túri Dániel, budapesti székhelyű Magyar Villamosvasút-történeti Egyesület (MaViTE) elnöke lapunknak elárulta: tulajdonosváltás lesz, a pécsi önkormányzat veszi át tőlük a villamost.

Valószínűleg az eddigi üzemeltető helyett is egy önkormányzati cég gondozza majd tovább a kiállítást – mondta kollégánknak a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület képviseletében a helyszínen tartózkodó Roflics Gergő alelnök. Azt is megtudtuk tőle, hogy a kocsit jövő héten szállítják át téli „szálláshelyére”, onnan pedig

a tervek szerint a Balokány-ligetbe kerül majd.

Íme néhány kedvcsináló kép. Mindenképp látogassunk el személyesen a villamoshoz!

 

Hirdetés