Üzent a diákmozgalom: “Nem megyünk suliba április 19-től!”

Egyre több érettségiző fél a karanténba kerüléstől, a tanárok messze vannak még a teljes immunitástól, közben pedig közeleg az április 19-ei iskolanyitás. Az ADOM Diákmozgalom ezért arra buzdítja a középikolásokat, hogy ha megnyitnak az intézmények, inkább akkor is maradjanak otthon és válasszák az online oktatást.

Az ADOM Diákmozgalom (Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom, a korábbi Független Diákparlament) a magas fertőzési és halálozási mutatókra hivatkozva tette közzé a következő felhívást:

„Halasszák el az április 19-re tervezett kötelező jelenléti oktatás bevezetését! Ha nem teszik, akkor fogjunk össze, és ne menjünk április 19-től iskolába, folytassuk az online oktatást!” 

A Facebookon meghirdetett mozgalom okának részletei kapcsán azt írják, hogy a kormány április 19-re tervezett iskolanyitása miatt egyre több érettségiző fél a karanténba kerüléstől, a tanárok messze vannak még a teljes immunitástól, a vírus új variációja pedig már a fiatalabbakra is veszélyes. Mint írják:

“Egyikünk sem szeretné, hogy egy elhamarkodott iskolanyitás után többé ne láthassa viszont nagyszülőjét, osztályfőnökét vagy krónikus betegségben szenvedő osztálytársát.”

A felhívás pontokban:

  • A kormány ne vezesse be a kötelező jelenléti oktatást április 19-étől.
  • A nem védett tanárok választhassák az online tanítást.
  • Az általános iskolákban dönthessék el a szülők, hogy elengedik-e iskolába a gyereküket.
  • A kormány nyújtson további segítséget a digitális oktatáshoz.
  • Amennyiben a kormány mégis bevezeti a kötelező jelenléti oktatást, arra kérnek minden középiskolást, hogy ne menjenek iskolába.

Gulyás Gergely miniszter egyébként szerdán azt mondta, nem látják komoly kockázatát az iskolanyitásnak.

Közben pedig nemrég írtuk meg, hogy a Magyar Orvosi Kamara szakmailag megalapozatlannak tartja a szolgáltatások és iskolák megnyitását.

Hirdetés