Változások a diáksportban

Több, mint negyven általános iskola testnevelő tanára vett részt a hivatalos tanévnyitó értekezleten, pénteken. A rendezvényen a tavalyi diáksport eredményeket ismertették, és tájékoztatták a pedagógusokat az idei tervekről, változásokról.

A Magyar Diáksport Szövetség több újdonságot is bevezetett a 2012-13-as tanévtől. Ezentúl strandfoci és strandkézilabda versenyeket is rendeznek az iskoláknak. Változás az eddigiekhez képest, hogy az alsó tagozatosok küzdelmeit kettébontotta a szövetség: külön versenyeznek az első-második, illetve a harmadik-negyedik osztályosok.

Faludi László a PSN Zrt. diáksport felelőse elmondta: az általános iskolások részére kiírt kispályás labdarúgás tavalyi országos döntője után idén megpályázzák a középiskolások foci döntőjét, de a Játékos Sportverseny országos elődöntőjét és fináléját is Pécsre szeretnék hozni.

Ezenkívül kosárlabdában, kézilabdában és torna sportágban is megpályázzák az országos elődöntőt. Ez tornában egész Dunántúlt jelenti az új kiírás szerint. A tanévnyitó értekezleten elhangzott: szokás szerint atlétikával indul a szezon. A selejtezőket szeptember második felében rendezik.

Hirdetés