Vége: megszűnt az egyik pécsi balos álhíroldal

Hiába jelentették tucatnyian a pécsi Tüke Busz Zrt. lejáratására hivatott álhíroldalt, sőt rendőrségi feljelentést is tett a buszos cég, az RTL-csoporthoz tartozó cég által ellenőrzött Facebook a füle botját sem mozdította, most mégis eltűnt az álhíroldal.

hirdetés
Uránia Mozi

A súlyos, dolgozókra nézve is rendkívül durva kijelentésekkel operáló illegálisan működő, jogsértésektől hemzsegő álhíroldalt rengetegen jelentették, sőt lapunknak maguk a sofőrök is jelezték a problémát, ám a Facebook nem tett semmit. A közösségi portál vélhetően azért nem lép fel az adott oldal ellen, mert annak lejárató kampánya baloldali politikai célokat szolgál, nem kizárt, hogy – akár a buszos cégnél dolgozó – baloldali aktivisták működtetik.

A Facebookról ugyanakkor korábban már kiderült a 444.hu írásából, hogy szoros kapcsolatot ápolnak a magukat függetlennek mondó, ám a baloldalnak kedves kormányellenes RTL-csoporttal is. A Facebookot ugyanis az az Arvato cég moderálja, amelynek az RTL Klubot is birtokló Bertelsmann a tulajdonosa.

A Tüke Busz feljelentést tett az ügyben, a rendőrség nyomoz, és most el is tűnt az oldal.

„A Tüke Busz Zrt. 2018. november 28. napján megjelent közleményében tájékoztatást adott arról, hogy a Facebook közösségi oldalon megjelent egy hamis felhasználói profil, amely a Tüke Busz Zrt. nevében működik.

A társaság már hónapokkal korábban hivatalos feljelentést tett mind a nyomozóhatóság, mind a Facebook közösségi portál üzemeltetője felé. A napokban a hivatkozott oldal eltűnt a közösségi portálról, azonban a társaság – a nyomozóhatósággal együttműködve – ezt követően is mindent megtesz a megvalósított jogsértés elkövetőjének felderítése érdekében.

Sajnálattal láttuk, hogy az oldal üzemeltetője nemcsak a társaság nevével és arculati elemeivel élt vissza, de félrevezető módon a munkáltató nevében munkavállalóinkat, utasainkat is sértegette, téves információkkal tájékoztatást színlelt.

A Tüke Busz Zrt. továbbra sem rendelkezik hivatalos közösségi oldallal, sem a Facebookon, sem más közösségi portálon. A társaság ilyen fórumon nem kommunikál sem munkavállalóival, sem az utazóközönséggel.

A hivatalos közösségi felület megjelenéséig kommunikációs felületnek a Tüke Busz Zrt. honlapja, illetve az ügyfélszolgálat elérhetőségei minősülnek. A hivatalos Tüke Busz Zrt. közösségi oldal létrejöttéről esedékessége idején szintén a fenti fórumokon adunk tájékoztatást.

Kérjük, amennyiben társaságunkat érintő hasonló visszaélést tapasztal vagy kérdése merülne fel, keresse ügyfélszolgálati irodáinkat az alábbi elérhetőségeken:

Millennium Üzletház 7621 Pécs, Rákóczi út 60.
Telefonszám: +36 72 510-992
Email: ugyfelszolgalat@tukebusz.hu”