27 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapAbszolút PécsHófehérke és a hét törpe újra táncra perdülnek Pécsett

Hófehérke és a hét törpe újra táncra perdülnek Pécsett

A Pécsi Balett nagysikerű mesebalettje új szereplőkkel tér vissza a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínpadára november 18-tól – tájékoztatta lapunkat a társulat.

Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész, az előadás rendezőjének ajánlója olvasható alább:

„Társulatunk egyik legsikeresebb mesebalettje a Hófehérke és a hét törpe, ezért tűztük ismét műsorra, hiszen a klasszikus történet mindig időszerű, a gyerekek minden generációja találkozik vele. A mi táncszínházi változatunk követi az eredeti mesei szálat, de amit a Grimm testvérek megírtak, az a tánc nyelvén kel életre a színpadon.

A koreográfusok: Czebe Tünde Harangozó-díjas és Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész fiatalos, lendületes és rendkívül szellemes mozgásvilágot teremtettek Riederauer Richárd eredeti muzsikájára. Előadásainkban a magas színvonalú tánctechnika mellett legalább olyan fontos a humor, a játékosság, a mesebalettek esetében különösen.

Táncművészeink pedig kivételes karakterábrázoló tehetségükkel varázsolják el a nézőket, legyenek kicsik vagy nagyok. A család minden tagját várjuk mesebalettünkre. A gyermekeket elbűvöli, az őket kísérő felnőtteket szórakoztatja majd az előadás.

Látványos, színes, mozgalmas, kedves és érthető, egy felvonásban, 55 percben. Hét vicces, lendületes törpe lép színpadra, valamint sok-sok bájos erdei állat: mókus, nyuszi, katica és medve is, és természetesen a gyönyörű Hófehérke itt is megtalálja boldogságát csinos hercege oldalán. Arra törekszünk, hogy kicsik és nagyok egyaránt örömüket leljék az előadásban, és talán akad, aki épp e mesebaletten keresztül szereti meg a színházat.”

Alkotók:

Zeneszerző: Riederauer Richárd
Díszlet-, jelmeztervező: Andrea T. Haamer
A koreográfus asszisztense: Ujvári Katalin Harangozó-díjas
Koreográfusok: Czebe Tünde Harangozó-díjas, Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész
Dramaturg-rendező: Uhrik Teodóra Kossuth-díjas, Liszt-díjas Érdemes művész

Frank Edina és Rónaki Nina alakítják Hófehérkét kettős szereposztásban.

Fotók: Rajnai Richárd/Pécsi Balett

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő