19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapKorzóÍgy emlékeznek meg Pécsről a kommunizmus áldozataira

Így emlékeznek meg Pécsről a kommunizmus áldozataira

Február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján két tudományos konferenciát is rendeznek online, melyekhez a pécsi Janus Pannonius Múzeum is csatlakozik egy-egy előadással.

A Gulagokban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány február 25-én online konferenciát szervez „Tebenned bíztunk eleitől fogva… – Egyházi személyek a GULAG fogságában” címmel – tájékoztatta lapunkat a JPM.

Ennek keretében W. Müller Judit, a Janus Pannonius Múzeum igazgatóhelyettese „Lelkünk fogságban nem lehet… – Az Istenbe vetett hit és az ima megtartó ereje a GULÁG ÉS GUPVI lágerekben” címmel tart előadást.

Majd ugyancsak W. Müller Judit tart előadást a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Miskolci Egyetem közös szervezésű nemzetközi online konferenciáján is. Ezt február 25-én és 26-án tartják, a program címe: „Közösség és egyén a szovjet fogságba hurcoltak kontextusában”, az előadás címe pedig (február 26-án lesz): „Előbb elhurcoltak, aztán meg kitelepítettek… – A málenkij robotra hurcoltak emlékezete a Magyarországról kitelepített németek közösségében”.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő