23 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapFesztÍme a hosszú hétvége legjobb programjai Pécs környékén

Íme a hosszú hétvége legjobb programjai Pécs környékén

Arról már írtunk, hogy Pécsett milyen programokat szerveznek az augusztus huszadikai hosszú hétvégére. Most összegyűjtöttük azt is, a környéken hol kapcsolódhatnak ki akik nem akarnak a városban maradni. 

Ha péntek akkor Villány! – 08.17. 

Villányi Kadarka Néptánc Egyesület fellépés, Intim Torna Illegál koncert és Schütz Zenekar bál egy újabb őrületes pénteki villányi bulin. További programpontok ITT olvashatóak.

Kívánságok Éjszakája Töttös – 08.17.

A sötétben világító lampionok fénye megvilágítja a tavat. Nemcsak mesebeli látványban lehet részünk egy gyönyörű környezetben, hanem egy meghitt, csodálatos zenei koncertet is meghallgathatunk. Részletek IDE kattintva.

Spätschoppen – Német Nemzetiségi Mulatság Pécsvárad – 08.18. 

A színpadi műsorban fellépnek Quotlibet Dalkör, Pécsváradi Tűzoltózenekar, Pécsváradi Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde tánccsoportja, Réger Henrietta harmonikás, Baranyai Konrád zenés-humoros történetmesélők, Kränzlein Néptánc Egyesület gyermektánccsoport, Pécsváradi Német Nyugdíjas Énekkar. 19 órától sváb specialitásokat szolgálnak fel, 20 órától hangulatos együttlét háttérzenével. ITT vannak a részletek.

I. Kővágószőlősi Helyi Kézműves Vásár és Piac – 08.18.

Reggel 8 órától a helyi termelők zöldséggel, gyümölccsel, virággal, mézzel, különleges csili készítménnyel várják a látogatókat. 9 órától 16 óráig pedig már kézművesek mutatják be termékeiket. Kőedények, fafaragások, vintage festett dísztárgyak, festett üvegek, gyöngyfűző, kézzel készült plüssfigurák, táskák, textilek és minden ami kézműves. ITT a teljes program.

V. Pécs-Pogány Repülőtéri Éjszakai Félmaraton – 08.18.

Ötödik alkalommal futnak a villámgyors félmaratoni pályán, egy különleges helyszínen, ahová csak ilyen különleges alkalmakkor van bejárás civilek számára. Az elmúlt években közel 1500 részvevője volt az eseményeknek és számos egyéni csúcs dőlt meg. KATT IDE a versenykiírásért.

Madármegfigyelés a pellérdi halastavaknál – 08.18.

Egy könnyed séta során bepillantást nyerhetünk a Pécshez közeli Pellérdi-halastavak madárvilágába. Bár a terület egy nyüzsgő nagyváros mellett fekszik, mégis meglepően gazdag madárvilággal rendelkezik. Ebből kaphatnak ízelítőt a séta résztvevői. ITT VAN még több részlet.

A mecseknádasdi német nemzetiségi tanösvény ünnepélyes átadása – 08.18.

Korábban írtunk már a német nemzetiségi tanösvényekről és arról, hogy a legújabbat Mecseknádasdon hozzák majd létre. A kiépítés lezajlott és végre várja a látogatóit az installáció. ITT a teljes program német és magyar nyelven.

Zenit az Orfűi Malmoknál – 08.18-20.

A nyár zenitjén ismét kenyérünnep az Orfűi Malmoknál! Ebben az évben három napos rendezvénnyel készülnek, sokféle programból lehet válogatni. IDE kattintson aki részt venne.

Harkányi Hosszúhétvége – 08.18-20.

Néhány év kihagyás után tér vissza augusztusban a korábban nagy népszerűségnek és látogatottságnak örvendő Harkányi Hosszú Hétvége augusztus 18-20. között. Versenyekkel, sztárfellépőkkel és sok más programmal várják a szórakozni vágyókat. ÍME az esemény részletes leírása.

Sörfesztivál Mecseknádasd – 08.18-19.

Szombaton 21 órától retró diszkó lesz a sátorban. Bajor csülök, hamburger és csirkés tortilla várja majd a vendégeket. Vasárnap 19 órától nyílik a sörsátor. Az estét koncerttel nyitják meg, majd a Schütz zenekar zenél a továbbiakban. A grillpultnál a vendégek kedvükre válogathatnak grillételekből (grilltál, grillcsirke, kolbász, nyárs, pljeskavica) és az elmaradhatatlan bajor csülökből illetve vaddisznópörköltből. Részletek IDE kattintva.

Zenélő Várterasz Pécsvárad – 08.19.

XII. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó és II. Mazsorett Találkozó résztvevőinek fellépése: Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar (Réty, Erdély), wolstini zenekar és mazsorett csoport (Lengyelország), DonjiMiholjac zenekar (Horvátország), Le Fenici mazsorett csoport (Olaszország). IDE kattintsunk az esemény megtekintéséhez.

Államalapítás ünnepe Kozármislenyben – 08.20.

Délelőtt ünnepi beszéd és kultúrműsor a Hanga Banda Népi Zenekar és a Nyugdíjasok Egymásért Egyesület részvételével, majd délután 5 és 6 óra között legendás, nemzeti rock énekek Rudán Joe és Schrampf Mária előadásában. Délután 4-7 óráig gyerek foglalkoztató várja a kicsiket és a délután ideje alatt Kozármisleny megszentelt kenyeréből lehet enni, hazavinni, hogy minden család asztalára jusson belőle. ÍME a teljes program.

Szent István napi ünnepi megemlékezés Mágocson – 08.20.

Szentmisével és azt követően Szent István napi ünnepi megemlékezéssel adóznak az államalapítás ünnepének a mágocsiak. ITT találjuk a teljes programot.

Augusztus 20-a Bólyban – 08.20.

Szentmise után az Új Kenyér megáldása a Szent István szobornál, majd koncertek, kitüntetésátadó, gyermekműsor, játszóház, utcabál és végül tűzijáték várja Bólyban a látogatókat. IDE kattintsunk a részletes programért.

Szent István Nap Komlón – 08.20.

Családi programok, ünnepi műsor és kenyérszentelés, játékok, gyermekműsor, tánc- és sportbemutatók várják a közönséget, ÍME az esemény.

Ünnepi program az Élménybirtokon Bikalon – 08.20.

Kézművességgel, sok zenével és még több tánccal készülnek a birotok. A falusi és óvárosi műhelyekben a régi tradíciók őrzőivel találkozhatnak a látogatók. A napot most is a lovagok rendhagyó produkciója zárja, melynek keretében I. Istvánra emlékeznek. IDE KATT a további programért.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő