Hirdetés

A 2021-ben sikeresen debütáltó programot június 21. és 25. között rendezik Pécsen. Ráhangolódásként a két évvel ezelőtti esemény három díjazottjának a munkáiból zajlanak kiállítások a városban – közölte a Zsolnay Örökségkezelő NKft.

Mint írja a ZSÖK, két éve a LOKART fesztiválon a kritikusok három díjat is odaítéltek, a fődíjat Palatinus Dórának, illetve egy megosztott díjat Burkus Juditnak és Vercz Szilviának, az ő kiállításaik láthatók februártól a pécsi belvárosban.

https://www.pecsma.hu/abszolut-pecs/tabula-rasa-izgalmas-kiallitas-nyilik-pecsen/

https://www.pecsma.hu/abszolut-pecs/egymas-utan-nyilnak-a-kiallitasok-pecsen/

Néhány szó még a LOKART-ról, vagyis Pécs kortárs vizuális művészeti fesztiváljáról: az idei rendezvény országos meghívásos kiállítás lesz. A fő esemény a Zsolnay-negyed m21 Galériájában valósul meg, ugyanakkor a kortárs képzőművészet jelen lesz a Pécsi Galériák kisebb kiállítótereiben, illetve városszerte különböző alternatív helyszíneken is.

A fesztivál díszvendégei Pécs partner- és testvérvárosai lesznek, többek között Aix-en-Provence, Lyon és Eszék. A LOKART programkínálatát a Zsolnay-negyedben zenei performanszok, a Sétatéren pedig könnyűzenei koncertek egészítik ki, mivel az eseményt június 21. és 25. között a Sétatér Fesztivállal együtt rendezik meg.

A rendezvényt szakmai beszélgetések is színesítik, amelyeken az érdeklődők megismerkedhetnek a meghívott külföldi városok képzőművészeti eseményeivel, a műkereskedelemmel, a legújabb kortárs művészeti trendekkel, a kortárs művészet témakörét érintő könyvekkel és kiadványokkal – derül ki a programleírásból.

További részletek itt olvashatók.

Hirdetés