27 C
Pécs
kedd, július 23, 2024
KezdőlapHírzónaIsmét terítéken a Csirkefej – remek hírt jelentettek be a darabról

Ismét terítéken a Csirkefej – remek hírt jelentettek be a darabról

Nemrég örömhírt osztott meg közönségével a Pécsi Harmadik Színház. A Spiró György drámájából készült mű bekerült a Kaposváron zajló Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába.

Korábban már írtunk arról, hogy a Pécsi Harmadik Színház március 28-án tűzte utoljára műsorára az évadban Spiró György 1985-ben írt művét, a Csirkefej című drámát. Most azonban egy jó hírrel örvendeztette meg a színház a közönséget, a népszerű előadás bekerült a június 10–16. között Kaposváron zajló Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába – írta meg a teátrum sajtóközleményében.

A szakemberek 65 társulat 107 előadása közül válogatták ki azokat a produkciókat, amelyek megítélésük szerint a legmagasabb művészi értéket és innovatív megközelítéseket képviselik. A felkért négy válogató – Bán Teodóra, a margitszigeti színház ügyvezető igazgatója, Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatója, Németh Ákos drámaíró és Zalán Tibor drámaíró, költő – által ajánlott 10 nagyszínpadi és 10 kamaraszínházi előadásból a Csiky Gergely Színház művészeti tanácsa 14-et választott ki, amely között a Jászai-díjas Vincze János által rendezett népszerű darab is szerepel – derült ki a közleményből.

A darab korábbi sikereiről már korábbi cikkeinkben is beszámoltunk.

https://www.pecsma.hu/kultura/a-legjobbak-kozt-a-pecsi-csirkefej-eloadas
https://www.pecsma.hu/kultura/elsopro-sikere-volt-a-pecsi-harmadik-szinhaz-hirnevet-megalapozo-csirkefejnek
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő