35 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálItt kell átmeneti vízhiányra és zavarosodásra számítani Pünkösd után

Itt kell átmeneti vízhiányra és zavarosodásra számítani Pünkösd után

A Bárány tetői víztároló töltő-fogyó vezetékének javítása néhány utcában átmeneti zavart okozhat a szolgáltatásban.

Április végén meghibásodott a Bárány tetői víztároló töltő-fogyó vezetéke, amely kiterjedt vízhiányt okozott a környéken. Az összetett, többlépcsős javítás részeként a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei május 22-én, szerdán ideiglenes vízellátást építenek ki a hegytetőn annak érdekében, hogy a vezeték végleges, halaszthatatlan hibajavítása ne járjon hosszú szolgáltatáskieséssel a területen – álla a szolgáltató mai közleményében.

A Magyarürögi út és az Erdész utca közötti területeken kell majd vízhiányta és nyomásesére számítani. Május 22-én 9-13 óraközött biztosan szünetelni fog a vízellátás a Kisdeindoli dűlőben, a Kisdeindol közben, a Szilvás közben, az Epres közben, a Körtés közben, a Barackos közben, a Mandulás közben, a Kisszkokó dűlőben, a Kőbánya dűlőben, a Csortos Gyula úton és a Bárány úton.

A Tettye Forrásház közleményében kiemeli, szakembereik a délelőtti órákra ütemezték a beavatkozást, hogy az ott élők számára minél kevesebb kényelmetlenséget okozzon munka. A szolgáltató kéri, hogy aki a reggeli órákat követően is otthon tartózkodik, gondoskodjon előre a háztartási és higiéniai célokra szükséges vízmennyiség tartalékolásáról.

A kommüniké arra is kitér, hogy a szakemberek az ezt megelőző napon, azaz május 21-én kedden 8-9 óra között oltóvízhozamot mérnek a Szabadság utca 19. és 21. előtt álló tűzcsapokon. A megváltozott vízirány miatt aznap délelőtt vízzavarosodás, nyomáscsökkenés fordulhat elő a Szabadság utca – Rákóczi út – Jókai utca – Indóház tér által határolt területen és a Kereskedők Háza környékén. A mérési pontoknál a mérés idején útszűkületre kell számítani, emellett vízfolyás jelenhet meg az úttesten, járdán.

A vízzavarosság a munkálat természetes kísérőjelensége, a víz fogyaszthatóságára nincs befolyással. A szolgáltató javasolja, hogy az érintett területen élők a mosógépek, mosogatógépek bekapcsolása előtt ellenőrizzék a vizet ebben az időszakban – zárul a Tettye közzeménye.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő