26 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapInstagramJégpálya: gyorsabb és könnyebb bejutás, hamarosan jön az elektronikus jegyvásárlás is

Jégpálya: gyorsabb és könnyebb bejutás, hamarosan jön az elektronikus jegyvásárlás is

A jégpályát üzemeltető Pécsi Sport Nonprofit Zrt. közleményben foglalta össze az új belépő-rendszerrel kapcsolatos első tapasztalatokat. Alább változtatás nélkül mutatjuk a PSN közleményét.

„A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által üzemeltetett Városi Műjégpályán 2023. november 18-án vezettük be az új QR kódos beléptetési rendszert. Az új rendszer bevezetésének célja az volt, hogy gyorsítsa és megkönnyítse a korcsolyázók beléptetését a létesítménybe. Az új beléptető rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket és hamarosan elektronikus jegyvásárlásra is lesz lehetőség, ami tovább könnyíti majd a bejutást.

Az új rendszer bevezetésekor derült fény arra, hogy egy meglehetősen rossz gyakorlatot követve, korábban belépőjegy nélkül engedték be azokat, akik a bejáratnál azt jelezték, hogy csak kísérőként kívánnak bemenni és nincs szándékukban korcsolyázni. Ez többek között azért jelent problémát, mert a létesítmény területén csak érvényes belépőjeggyel lehet tartózkodni, hiszen a jegy megvásárlásával fogadja el mindenki a házirendet, illetve a belépőjegy birtokában jogosult csak a létesítmény teljes területére érvényes balesetbiztosításra.

          A rendelkezésre álló információink szerint az elmúlt 10 évben nem volt hivatalos kísérő jegy, így azt nem is tudtuk megszűntetni, csupán egy szokásjogon alapuló, hibás és jogszerűtlen gyakorlatot. Itt fontos megjegyezni, hogy az üzemeltetők által közzétett információk alapján hazánkban Pécsett messze a legolcsóbbak között vannak a belépőjegyek árai, amelyeken a tavalyihoz képest nem is változtattunk. Emellett 4-ről 6 évre emeltük a gyermekek számára az ingyenes belépés lehetőségét. A diák/nyugdíjas kedvezmény mellett nagycsaládos, csoportos diák és pedagóguskedvezmény is elérhető.

          Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a 2022/2023-as nyitva tartás alatt közel 45.000 hivatalos belépést regisztrálhattunk a pécsi jégpályára. Ez is azt mutatja, hogy Pécsett óriási az érdeklődés a korcsolyázás iránt. Azon dolgozunk, hogy a szolgáltatás színvonala a rendelkezésre álló lehetőségek mellett folyamatosan javuljon.”

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő