Hirdetés

A színházi élet meghatározó alkotóinak művei: rengeteg színházi, tánc-, báb- és utcaszínházi előadás, összesen több mint háromszáz program várja az érdeklődőket április 1. és július 1. között. Pécs se marad ki a listából!

Idén a város szinte minden pontján megjelenik a művészet és a kultúra, ráadásul 2023-ban a színházművészet is fókuszba kerül Pécsen a 10. Színházi Olimpia eseményei által – közölte a Bóbita Bábszínház.

Az olimpia keretében valósul meg a Bábművészeti Világtalálkozó is, melynek keretében a hazai bábszínházak példaértékű együttműködéssel alakították ki szakmai koncepciójukat, teljes összefogással hozzák el a bábművészet legszínvonalasabb alkotóit, produkcióit – írja a pécsi teátrum.

A Bóbita Bábszínház az összefogás egyik résztvevőjeként látja vendégül a világhírű bábjátékos Yeung Fait, a Nagyváradi Liliput Bábszínházat, de több hazai és külföldi fellépő is gazdagítja majd a színes programkínálatot.

Összesen négy külföldi, ebből három határon túli és két magyar társulatot fogad az olimpiai programok során.

A bábművészeti világtalálkozón egyébként 53 külföldi társulat, 57 hazai és hét határon túli magyar báb- és utcaszínházi társulat vesz részt. 11 workshop, 3 kiállítás, és 6 alkotói projekt szolgálja a szakmai megújulást, az olimpia szellemiségét.


A színházi olimpiára a pécsi MárkusZínház is készül:

https://www.pecsma.hu/top/ismet-eletre-kelnek-az-arnyak-pecs-belvarosaban/

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés