26 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapAbszolút NőJön a II. Pécsibaba Expó

Jön a II. Pécsibaba Expó

A Pécsimami Közhasznú Egyesület november 5-én második alkalommal rendezi meg a korábban nagy sikerrel zajló eseményt a Tudásközpontban, ahová minden pécsi és környékbeli babát váró és kisgyermekes szülőt várnak. A belépés és minden program ingyenes!

Délelőtt (9.30–13.00) minden a babavárásról, a szülésről és a gyermekágyról szól majd, délután (14.30–18.00) pedig a kicsi első három éve kerül középpontba színes gyerekprogramokkal – tájékoztatott a szervező Pécsimami Közhasznú Egyesület.

A kismamák a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika osztályvezető szülésznőinek előadásából sok mindent megtudhatnak arról, mi történik a szülőszobán és a gyermekágyon, emellett fontos téma lesz a szoptatás. A leendő apákat „apasarok” várja, ahol egy szakemberrel – aki maga is hat gyermek édesapja – kötetlenül beszélgethetnek „a kis jövevénnyel együtt érkező kihívásokról”.

A nagyobb testvéreket sem kell otthon hagyni, hiszen gyerekfelügyelettel is készülnek a szervezők.

Délután párhuzamosan zajlanak a kicsiknek szóló gyerekprogramok – koncert, dalos-mondókás foglalkozás, zenés bábjáték, babajelbeszéd – és azok az előadások, amelyek az első életévek nehézségeiben nyújtanak segítséget. Megtudhatják a szülők, mire érdemes figyelni a baba mozgásfejlődésében, mikortól kóros, ha a kicsi sokat sír, nem eszik, nem alszik „rendesen”. Emellett a résztvevők baba- és gyermekelsősegély-ismereteket is szerezhetnek, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány standjánál pedig „fantom babákon” gyakorolhatják az újraélesztés lépéseit.

A látogatók közel 60 kiállítóval ismerkedhetnek a nap folyamán, lehetőség lesz ingyenes karácsonyi minifotózásra, beiratkozásra a Körbirodalom Gyerekkönyvtárba, füllyukasztásra, de aki szeretné, nyithat Start számlát (Babakötvényt) gyermekének.

Jó minőségű gyerekkönyveket, játékokat és babaholmikat is kedvezményesen lehet beszerezni.

A szervezők szerint érdemes ellátogatni a standokhoz, mivel pecsétgyűjtő játék színesíti a programot: azok között, akik legalább 15 pecsétet összegyűjtenek, délelőtt és délután is értékes nyereményeket sorsolnak ki. Sőt, aki időben érkezik, hazaviheti a 100–100 üdvözlőcsomag egyikét.

A részletes program ide kattintva érhető el.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő