14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálJön az Aldi a Tüzérbe

Jön az Aldi a Tüzérbe

Végre kezdett valamit az évek óta parlagon heverő gazos területtel a tulajdonosa. A közel két évtizede befektetők birtokában álló Tüzér utcai volt sportpálya területén egy ALDI nő ki a földből. Azért építkezhetnek a németek, mert még az ez évtől hatályos plázastop előtt adták be az engedélyt.

A Tüzér utcában, a volt sportpálya helyén október közepe óta folyik az új áruház építése. Most még csak a csupasz betonfalak vannak a helyükön, de ha az év végéig  az üzlet is elkészül, akkor az épület közvetlen környezete is rendezetté válik.

Az új áruház egyébként az ország egész területére érvényes plázastop ellenére épülhet meg. A beruházó ugyanis még a rendelet hatályba lépése előtt kapta meg az építési engedélyt.

A környéken lakóknak megoszlik a véleménye arról, hogy szükség van-e újabb bevásárlóközpontra. Annak azonban kifejezetten örülnek, hogy rendezett lesz a környék.

Szilágyi Ferenc például azt mondja, a sportpálya megszűnésével olyan kellemetlen helyzet alakult ki, hogy bizony nagyon sokszor rendőröknek kellett intézkedniük a hajléktalanok, a randalírozók miatt.

Még a plázastop előtt, idejében kérték az engedélyt.

Weiszné Gálos Etelka két kisgyerekével lakik a területtel szemben.

– Eddig még az út másik oldalára is féltünk átmenni, ideje volt, hogy történjen valami – mondta. Azért volt gond korábban, mert a területen álló romos épületben többen meghúzták magukat; ennek lebontása után pedig a telek rendezetlensége verte ki a környék lakóinál a biztosítékot.

A városfejlesztési osztályvezető, Magay Miklós is tudott a problémákról, ugyanis folyamatosan harcban állt a város a korábbi birtokossal.

– A tulajdonos a telek üzemeltetési költségeit próbálta a lehető legminimálisabb szinten tartani. Amikor kapott felszólítást, akkor ennek eleget tett, nem volt egy kifejezetten ápolt terület sosem – mondta.

Az üzlet egyébként annak ellenére épülhet meg, hogy 2012. január 1-től hatályba lépett a plázastop, amelynek értelmében 2014 decemberéig nem lehet háromszáz négyzetméternél nagyobb üzleteket, bevásárlóközpontokat építeni. A pécsi beruházást viszont még ezelőtt, 2011-ben kezdték engedélyeztetni.

Ugyanígy lehet több más multi is, hiszen a városban még három olyan beruházás készülődik, ahol 300 négyzetméternél nagyobb ingatlanra lesz szükség. A Decathlon például már bejelentette, hogy 2013-ban üzletet nyit Pécsen. Ők valószínűleg az autópálya déli lehajtójához közel, az 58-as út keleti oldalán építkeznek majd. A sztráda mellett pedig szintén 2013 karácsonyára megnyithat az Auchan is. Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy egyikük sem tett egyetlen kapavágást sem eddig.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő