14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálLakások, irodák lesznek, Kispiac sehol

Lakások, irodák lesznek, Kispiac sehol

Jövőre sem vásárolgathatunk az egykor közkedvelt pécsi Kispiacon a Búza térnél. A több ezer négyzetméteres tömbben a Vállalkozók házát tavasszal adja át a kivitelező, a lakásokat pedig most kezdték építeni. A kispiac kivitelezés azonban csak a negyedik ütemben kezdődhet, legkorábban 2014-ben.

Az egykori Búza téri kispiacot (képünkön ennek romjai látszanak) övező területen egyelőre a vállalkozói ház lesz készen, ez a biztos. Az épületen az utolsó simításokat végzik a szakemberek. Két hónap múlva már megtelhetnek élettel az irodák és a tárgyalótermek. Gyakorlatilag a parkettázás van vissza, a bútorok beépítése, illetve a számítástechnikai hardver eszközöknek telepítése.

Az első ütem van csak készülőben, a piacra még sokat kell várni…

A lakásokat néhány hete kezdték el építeni, s jelenleg is folyik az értékesítésük; a beruházó eddig negyven százalékuknak talált gazdát. A volt kispiac területén azonban egyelőre még csak több kupac építési törmelék hever.

Az építkezés következő üteme, hogy újabb modern lakásokat, és irodákat húznak fel a terület déli csücskébe, ám a kispiac néhány étteremmel, kávézókkal és újabb irodákkal való kiépítése csak az utolsó helyen szerepel a tervek között.

– Feltételezhetően ha ilyen ütemben el lehet adni ezeket a lakásokat – márpedig mi el tudtuk adni több, mint a 40 százalékát, akkor 2014 felé el tudjuk kezdeni építeni az üzletház épületét is –  mondja Jakab András, a beruházó Minerva Holding ügyvezető igazgatója.

A korábban városi területet még négy évvel ezelőtt ingyen adta oda az akkori városvezetés a beruházónak azzal a feltétellel, hogy egy 21.századi vásárcsarnokot építenek a Búza-térre.

Bár az eredeti határidő 2014 volt, a Minerva Holding ügyvezetője kérdésünkre azt nyilatkozta, mivel új építési engedély van az ingatlanra, így a beruházás legvégső határideje 2018-ra módosult.

Jakab üzleti titokra hivatkozva azt viszont már nem árulta el, hogy milyen garanciát vállaltak a kispiac megépítésére.

A területet egyébként még Tasnádi Péter polgármestersége alatt adta át a beruházónak a Pécs Holding elődje, a PVV Zrt. Akkor a vagyonkezelő vezérigazgatója még Varga Péter volt, akit azóta menesztett a város. Az eredeti megállapodás szerint azért adták át a területet, mert a beruházó megígérte, hogy üzlethelyiségeket ad át a PVV-nek. Minderre viszont csak akkor kerülhet sor, ha már a kispiac építése is elkezdődik.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő