27 C
Pécs
kedd, július 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletJövő héten megérkezhet a pénz a kovácstelepi PMFC-akadémia folytatására

Jövő héten megérkezhet a pénz a kovácstelepi PMFC-akadémia folytatására

Fél éve várnak arra a 800 millió forintra, amiből folytatni lehet a kovácstelepi beruházást, aminek az eredeti tervek szerint nagyjából mostanra kellene befejeződnie.

Az utánpótlásközpont főépülete ugyan már régóta áll, némi munka is zajlott benne és körülötte az elmúlt hetekben, a pályák kialakítása viszont még egyáltalán nem kezdődött meg a területen. A beruházást bonyolító PSN Zrt-nél hónapok óta várnak arra a plusz kormányzati forrásra, ami lehetővé tenné a munka érdemi folytatását, a következő ütem megkezdését.

Lapunk több forrásból is úgy értesült, hogy napokon belül megérkezhet a 800 millió a PSN számlájára. Talán nem véletlen, hogy a kivitelező, az előző, fideszes városvezetés nagy kedvence, a B Build & Trade Kft. képviselője pont most nyilatkozott arról a Magyar Építők nevű újságnak, hogy „gőzerővel épül” a sportkomplexum. (A Magyar Építők alapítója és a lapot kiadó cég tulajdonosa egy kecskeméti, kormánypárti médiavállalkozó, Oltyán József, aki egy darabig szerepet vállalt az Index mögötti, mára elég élessé vált kavarásban, az ő tulajdonrészét vette meg az Indexet kiadó cégben a NER-média egyik fő ügyintézője, Vaszily Miklós.)

A hiányzó 800 millió miatt mondjuk éppen, hogy nem tudott „gőzerővel” folyni az építkezés az elmúlt hónapokban. Ha így lett volna, már elkészülhetett volna a beruházás, aminek az eredeti tervek szerint nagyjából mostanra le kellett volna zárulnia. (A Magyar Építők cikkében számos fotó van, lehet böngészgetni, hogyan áll a projekt.)

A Magyar Építőknek nyilatkozó építésvezető mindenesetre azt mondta, hogy „a közelmúltban beépítették a külső nyílászárókat, elkészült az esztrichezés és a glettelési munkálatok, valamint a villamos- és gépészeti alapszerelések is megvalósultak. Jelenleg a hideg és meleg burkolás, a belső festések és a gipszkartonozási munkálatok zajlanak, valamint ezzel párhuzamosan történik a külső parkoló építése és a közművek rákötése is, és hamarosan megkezdődnek a gépészeti üzempróbák”.

A cikkből megtudhatjuk, hogy a közeljövőben elindul a külső állványozás és homlokzati burkolás, valamint a buszparkoló építését is elkezdik. Ezen kívül a külső élő- és műfüves pályák kivitelezési munkálatai is hamarosan elstartolnak. Az élőfüves pályák öntözésére egy komplex csapadékvízgyűjtő és öntözőrendszer lesz kiépítve a helyszínen.

A 2000 négyzetméteres központi épületen kívül két nagy füves és egy nagy műfüves pálya lesz a komplexumban, és kialakítanak egy kisebb fedett műfüves csarnokot is.

Azt írják, várhatóan jövőre fejeződhet be az építkezés. Hogy pontosan mikor, arra nem tér ki a cikk.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő