Hirdetés

„A gyermekkornak két tündérvilága van: cselekvés síkján a játék, és szellemi síkon a mese.” (Kádár Annamária, pszichológus)

A legszebb dolog, ami egy kisgyermek életében történhet, az az olvasás iránti szeretet kialakulása, mely elkíséri őt egészen időskoráig. A történetek táplálják gyermekünk fantáziáját, tudásvágyát és kíváncsiságát, és bevezetik őket egy teljesen új világba, a könyvek világába. Ebben az univerzumban olyan lényekkel találkozhatnak, melyek megtestesítve a jót és a rosszat, példák útján segítik gyermekünket a döntéshozatalban, a társaikhoz fűződő kapcsolatban és az életük más-más területein. Emellett pedig az olvasás kialakítja érdeklődési körüket, számukra értékes ismerteket ad át, és megalapozza műveltségüket. E cikkben kisgyermekek számára válogattunk össze olyan olvasmányokat, melyek egy része tanulságos és ismeretterjesztő, más részük pedig készségfejlesztő és szórakoztató; karácsonyi ajándéknak pedig mind tökéletesek.

Lita Judge: Kutyák

Lita Judge Kutyák című, képes illusztrációkat tartalmazó ismeretterjesztő könyve a kutyák fejlődéstörténetét tárja elénk. Gyermekek számára érdekes módon meséli el, hogyan alakult át a kutyák emberekhez fűződő viszonya ötvenezer év alatt, emellett hogyan váltak vadállatból a kanapénkon összekuporodó szeretetgombóccá és a gyerekek kedvenc állatává.

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

A kis herceg az a könyv, amelynek tartalmát minden gyermeknek meg kell ismernie, és amely nem véletlenül kötelező olvasmány az iskolákban. Tanít az emberről és az emberségességről, a kapcsolatokról és az esendőségről, a tudásvágyról és a bölcsességről. Az elmélkedések és a mély gondolatok terepe, ezért értékes ajándék lehet kisgyermeked számára.

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” (Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg megalkotója)

100 Grimm-mese

E mesés könyvben megelevenednek azok az örökké fennmaradó történetek, amelyeket már nagyszüleink is olvastak. Eljött az idő, hogy gyermekeink is megismerjék a maradandó történetek hőseit: Babszem Jankót, Hófehérkét, a békakirályfit és még sokan másokat, akik mind-mind a hét fő erényre tanítják az olvasót.

Ki vitte el Hóember orrát?

A karácsonyi ünnepkört könnyen hangulakitosabbá teheti egy-egy karácsonyi mese. Ehhez meleg szívvel ajánljuk a Ki vitte el Hóember orrát? című mesét, amely egy répaorr utáni kalandos nyomozásról szól, s egyike a Szívmelengető karácsonyi történet című sorozatnak. A könyvsorozat további szereplői – Nyuszmók, a Mikulás és Gusztáv cica – szintén mozgalmas ünnepnek néznek elébe, amely mindegyikük számára tartogat meglepetéseket.

Téli manókaland

Kiadói gondozásunkban megjelent karácsonyi színező kellemes kikapcsolódást nyújt a gyermekek számára a karácsonyfa alatt. A színezőben található sok-sok manó, rénszarvas és ajándékdoboz mind arra vár, hogy gyermeked pompás színekbe öltöztesse őket.

Keresd a könyveket és még sok más ajándékötletet a www.moobius.hu oldalon
és a pécsi Alexandra Joy for Less könyvesboltban
(7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky u. 3.)!

(x)

Hirdetés