20 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapInstagramKedden folytatódik a harc a feljutásért

Kedden folytatódik a harc a feljutásért

Kedden este minden bizonnyal a pécsi házidöntő talán legfontosabb mérkőzése következik az NB I. B Piros csoportjában. Az NKA Pécs és a PVSK-Veolia két meccs után 1-1-re áll, így aki most nyerni tud, az óriási lépést tehet a bajnoki cím és a feljutás felé.

Az első találkozó után úgy tűnt, hogy az akadémisták erőből nekimennek a PVSK-nak, és megpróbálják söpréssel lerendezni a finálét, hiszen hazai pályán szabályosan darabokra szedték az eléggé szétesetten játszó Vasutat. Közel harminc pontot vertek városi riválisukra, így a szombati második összecsapáson a PVSK otthonában sokan azt várták, hogy ismét nyerni fog Ivica Mavrenski együttese. A Panthers azonban fel tudott állni a padlóról, és még úgy is magabiztosan nyert saját közönsége előtt, hogy Szrecsko Szekulovics gárdájának támadójátéka továbbra sem volt az igazi. Ugyanakkor védekezésben képesek voltak Antóniék előhúzni valamit a cilinderből, amivel a harmadik negyedben lenullázták az NKA-t.

Így most úgy áll a dolog, hogy az előzetes okoskodásokat sutba lehet vágni, egy teljesen új finálé kezdődik ugyanis. Ahogyan az első meccs után nehéz volt elképzelni, hogy a PVSK fel tudja venni a versenyt Melegékkel, úgy most épp ilyen nehéz azt, hogy ne lenne esély gyakorlatilag bármire. Márpedig, ha a Panthers nyerni tudna ismét, akkor pénteken a Szamosi Nándor Sportcsarnokban már a bajnoki cmért játszhatna, saját közönsége támogatása mellett. Persze a két napja kicsit megrogyott NKA egy sikerrel ki tudna egyenesedni, onnantól pedig a PVSK-nak kellene az életben maradásért játszania.

– Csak ismételni tudom magam: egy ilyen döntőben midnen meccs más és más – szögezte le újra Ivica Mavrenski, az NKA Pécs vezetőedzője. – Éppen ezért nem igazán szeretnék a magunk mögött hagyott második mérkőzéssel foglalkozni, amelyen nem tudtunk a saját ritmusunkban játszani. Természetesen az elkövetett hibákat javítjuk, és már csak a következő összecsapásra koncentrálunk. A döntő harmadik meccsén midnenképpen agresszívebbnek kell lennünk, főleg támadásban, és negyven percen keresztül a legmagasabb szinten kell koncentrálnunk annak érdekében, hogy ismét nálunk legyen az előny.

Mavrenski mester kollégája a túloldalon, Szrecsko Szekulovics érthető módon sokkal szívesebben emlékezett vissza a szombati meccsre.

– Nehéz lesz ismét, de azt gondolom, hogy képesek vagyunk fordítani – mondta a PVSK-Veolia vezetőedzője. – A játékosaim nagyon jól reagáltak ez előző meccsen. Nem volt ugyan bennünk igazi bravúr-teljesítmény, a távoli dobásaink ismét gyengén mentek, de javítani tudtunk a védekezésünkön és most negyven percen át tudtunk koncentrálni. Igazi csapatmunkával nyertünk. Minden meccsen jön valami újdonság, mi pedig folyamatosan igyekszünk kijavítani a nem jól működő dolgokat a játékunkban, ahogyan próbálunk felkészülni arra is, hogy mire számíthatunk az NKA-tól. Most is ezt fogjuk tenni.

Az biztos, hogy telt házra és igen komoly hangulatra van kilátás az NKA Arénában kedden este 19 órától, hiszen a népes hazai publikum mellett a kis létszámú, de az első két meccs alapján elképesztően lelkes Panthers-drukkerek is készülnek a derbire. Az NKA mindenesetre izgalmas „élőképpel” is készül, hiszen felhívta szurkolóit arra, hogy mindenki menjen fehér pólóban a meccsre, ezzel is kifejezve összetartozásukat.

Akárhogy is, de valami nagyon hasonlóra számítottunk, amikor eldőlt, hogy a két pécsi férfikosár-csapat vív meg egymással az élvonalba kerülésért.

Fotó: NKA Pécs

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő