Hirdetés

Kint jártunk az új vásárcsarnok területén, hogy megnézzük, hol tartanak a szakemberek, hogyan áll most a munka: az alapozás már kész, a tartószerkezeti elemek, pillérek, vezetékek a helyükön, teljesen körvonalazódni látszik a tömb.

Az ütemterv szerint halad a munka

Nem meglepő, hogy ilyen jól tart az építkezés, már februárban arról számolhattunk be, hogy 25-30 százalékos készültségen áll a kivitelezés, akkor épültek a vasbeton boltívek. Megkezdődött az épület tartószerkezetének építése, valamint a csarnok főhajó-szerkezetének előkészítő munkálatai is, és akkor állítottak fel egy toronydarut is.

Képek a februári állapotokról:

Emellett az előregyártott szerkezeti elemek beemelését, a monolit vasbeton szerkezetek kizsaluzását és a 47 férőhelyes parkoló kialakítása is az év első felében kezdték meg a szakemberek.

Képeink júniusról, a szépen körvonalazódó épületről:

Ami még hátravan

Az új belvárosi nagypiac teljes vázszerkezetének befejezését 2021 nyarára tervezik, a csarnok befedése várhatóan idén ősszel megtörténik. Ezután megkezdődnek a belső burkolási, -építészeti, villamos- és gépészeti munkák is.

A tervezett ütemterv szerint a vásárcsarnok 2022 januárjában készül el.

2022 májusára lesz „kulcskész” állapotban, május végén nyithat meg.

Egységes ajánlatot kapnak az árusok a költözésre

A napokban az új létesítménybe költözés feltételeiről tárgyalt a vásárcsarnok árusainak képviselőivel a pécsi városvezetés. A megbeszélésen kiderült, az árusok többsége szeretne átköltözni az új csarnokba, ahol a fennmaradó szabad helyeket liciten, illetve őstermelői pályázaton értékesíti a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. A vállalat egyébként az árusok visszajelzésére vár, júliusban pedig megkezdődhet az előszerződések megkötése.

Az egyeztetésen azt is megerősítették, hogy az új tömb építése továbbra is jó ütemben halad, így nem lesz szükség pótárusítóhelyre.

A tárgyalások tovább folytatódnak az önkormányzat és az árusok között, hogy zökkenőmentes legyen majd az üzembe helyezés.

 

A cikk a TOP-6.1.3-15-PC1-2016-00002 azonosítószámú, az Új pécsi vásárcsarnok megépítése tárgyú projekt keretén belül készült. 

Hirdetés