21 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletKerékpáros szervizpontokat és rollertárolókat adtak át Pécs több pontján

Kerékpáros szervizpontokat és rollertárolókat adtak át Pécs több pontján

A Rókus sétány északi részén egy ötállásos rollertárolót, és egy vadonatúj bicikliszerelő szervizoszlopot adtak ma át. Ha a lakossági visszajelzések pozitívak lesznek, a Biokom újabb állomásokat helyez ki a városban.

A Biokom NKft. és a városháza az Autómentes Napra időzítette a város több pontján kihelyezett biciklis szervizpontok, és rollertárolók átadását. Az egyik ilyen pontot a Rókus sétány északi részén létesítették. Ahogyan azt Zag Gábor, Pécs alpolgármestere az átadón elmondta, nem véletlen az időpontválasztás.

– Az Európai Mobilitási Hét zajlik, és ma van az Autómentes Nap is, amelyekhez az Ököváros-Ökorégió Alapítvánnyal együttműködve a pécsi önkormányzat is csatlakozott – mondta Zag Gábor. – Örülünk annak, hogy Pécsett is egyre többen választják az autó helyett az alternatív közlekedési eszközöket, például a rollert vagy a kerékpárt. Ez annak is köszönhető, hogy az elmúlt időszakban több kilométernyi új bicikliút épült a városban. Ma, az egyik legfontosabb bicikliút mellé sikerült rollertárolókat és bicikliszerelő szervizoszlopokat kihelyezni.

Az alpolgármester hozzátette még, hogy reménye szerint ez hozzájárul majd ahhoz, hogy még többen válasszák ezeket a közlekedési eszközöket a mindennapokban.

– Társaságunk is fontosnak érezte, hogy hozzájáruljon az Autómentes Nap programjaihoz – vette át a szót Galamb Nóra, a Biokom városüzemeltetési koordinációs vezetője. – Nem csak a Rókus sétányon, hanem a Pécs Plaza mellett, valamint a vásárcsarnok közelében, a felüljáró alatt is kihelyeztünk kerékpár szervizpontokat és rollertárolókat. Az oszlopokon a legalapvetőbb eszközöket biztosítjuk a kerékpárok javításához, csavarhúzók és csavarkulcsok, valamint pumpa is van rajtuk. A rollertárolóknál 5 rollert lehet kényelmesen elhelyezni.

Galamb Nóra azt is elárulta, folyamatosan figyelik a lakossági visszajelzéseket, és ha pozitív lesz a fogadtatása a most kihelyezett pontoknak, a város további részein is létesíteni fognak még hasonlókat.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő