20 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapPTEKét újdonsággal bővült a PTE Klinikai Központ eszközparkja

Két újdonsággal bővült a PTE Klinikai Központ eszközparkja

Multifunkciós mammográfiás és röntgenkészülékkel gazdagodott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Orvosi Képalkotó Klinikája.

A két eszköz összesen mintegy 290 millió forintba került, amit az egyetemet fenntartó alapítvány finanszírozott – számolt be nemrég közleményében a PTE.

A röntgenvizsgálat a legnagyobb számban végzett képalkotó eljárás, amivel könnyen és gyorsan észlelhetőek a mellkast, a végtagcsontokat és a gerincet érintő kórképek.

Az Orvosi Képalkotó Klinikán hetente átlagosan 1500 beteg röntgenvizsgálatát végzik. Mintegy 120 millió forint értékben szerezte be a Klinikai Központ azt a korszerű, multifunkciós röntgenátvilágító berendezést, ami 2024 tavaszától biztosítja a betegek kórképeinek magas szintű diagnosztikáját.

Az új berendezés egyaránt képes hagyományos röntgenfelvételek készítésére és röntgen-átvilágítás végzésére is. A multifunkciós készülék képes a teljes gerinc és a végtagok egyben történő megjelenítésére.

A másik, most beszerzett eszköz egy közel 170 millió forint értékű korszerű, multifunkciós mammográfiás berendezés.

Az új eszközpark lehetőséget biztosít arra, hogy az érintett hölgyek diagnosztikája és a terápiás terv felállítása a régióban még hatékonyabban és gördülékenyebb módon történhessen.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő