20 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálKettős emberhátrányban kapott ki a PMFC – de még nincs minden veszve

Kettős emberhátrányban kapott ki a PMFC – de még nincs minden veszve

Hiába játszott jól a meccs elején a Pécs a Budafok vendégeként, előbb Krauszt, majd Hadarót is kiállította a játékvezető, így végül vereséget szenvedett Mátyus János csapata. Mivel a BVSC nem tudott nyerni, még maradt egy szalmaszál, amibe az utolsó fordulóban kapaszkodhat a kiesés szélén álló Munkás.

Úgy lépett pályára a PMFC Budafokon vasárnap este, hogy világos volt: nyerni kellene. Mert bár egy siker sem kecsegtetett a bennmaradás azonnali kiharcolásával, jelentősen könnyített volna a csapat helyzetén az utolsó kör előtt.

És a találkozót úgy is kezdték Harsányiék, hogy láthatóan nem beállni akartak a saját kapujuk elé, ennek pedig meg is lett az eredménye, néhán kisebb helyzetet ki tudott alakítani a Munkás. A 28. perc eseménye azonban keresztülvágta a terveket. Krausz utolsó emeberként rántotta le Vasvárit, így azonnal repült a piros lap. Ha pedig ez nem lett volna elég, az első féldiő hajrájához közeledve Hadaró óriási butaságot csinát. Egy sárga lapot látványosan reklamált, gúnyosan meg is tapsolt a bírót, így azonnal jött a második is – ő pedig mehetett Krausz után.

A szünetig még kihúzta kapott gól nélkül a Pécs kettős emberhátrányban is, az azonban világos volt, aligha lehet ezt a meccs végéig bírni. Nem is lehetett. Bár a Budafok alig-alig tudott mit kezdeni a kétfős emberelőnnyel, azért a második félidőben két gólt így is tudott szerezni.

A lefújás után minden szem a Tiszakécske–BVSC meccs eredményére szegeződött. És mivel ott 1-1-re végeztek a felek, az utolsó fordulóra maradt a bennmaradás kérdése.

Az esély tehát még megvan a Pécsnek, de nem lesz könnyű azt megragadni. A mellett ugyanis, hogy a negyedik Szegedet meg kell vernie Harsányiéknak, a BVSC–Honvéd találkozón a vendégek győzelmének kell majd szurkolni jövő vasárnap.

Budafok–PMFC 2-0 (0-0)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 33. forduló.
Budafok: Gundel-Takács – Fekete (Elek, 84.), Lorentz, Kalmár, Horváth – Oláh, Csonka (Merényi, 56.), Soltész – Szerető (Szerető, 63.), Vasvári (Jakab, 84.), Kovács D. (Zsóri, 46.). Vezetőedző: Dajka László.
PMFC: Varasdi – Szekszárdi, Krausz, Hadaró – Harsányi (Varga, 80.), Miknyóczki (Lacza, 67.), Terbe (Takács, 76.), Hudák, Majnovics – Szabó M. (Tóth-Gábor, 76.), Rácz B. (Vas, 67.) Vezetőedző: Mátyus János.

Gólok: Zsóri (52.), Németh (75.).
Kiállítva: Krausz (28.), Hadaró (38.).

További eredmények:

Nyíregyháza–Csákvár 2-1
Siófok–Kozármisleny 0-3
Haladás–Ajka 1-3
Bp. Honvéd–Gyirmót 2-2
Soroksár–Kazincbarcika 3-1
Szeged–Mosonmagyaróvár 3-2
Tiszakécske–BVSC 1-1

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő