Hirdetés

Érdemes a nagy torma-, tojás-, és sonkalakomázás közben néha „levegőt venni”, és kiruccanni a négy fal közül. Csábító programok lesznek Pécsen és Pécs környékén, csokorba szedtük – a teljesség igénye nélkül – a legígéretesebbeket.

Vegyél fel egy szerepet és kamuzz egy szicíliai kisvárosban

Legyél bérgyilkos, detektív, örömlány, médium vagy egyszerű polgár egy szicíliai kisvárosban, és segíts felszámolni a bűnözést a polgároknak, vagy épp átvenni a hatalmat a maffiának a szereped szerint. A pécsi Játszó-tér húsvéti eseményén minden bizonnyal maradandó élménnyel gazdagodunk, attól függően, hogy meghalunk az este folyamán, vagy élve távozunk. Ha szeretnénk pár órára egy izgalmas, beszélgetős, nyomozós, egymást átverős játék résztvevői lenni, kattintsunk ide az eseményért.

Fogadj örökbe kisállatot húsvét alkalmából

Minden évben hangsúlyozzuk, hogy lehetőleg ne vegyünk élő nyulat húsvétra a gyereknek, a pár hetes kisnyuszik ugyanis sokszor már az ünnep végét sem érik meg. Több pécsi és Pécs környéki alapítvány, állatmentő egyesület szervez örökbefogadó napot húsvét alkalmával, aminek keretében egyrészt lehetőség lesz állatokat sétáltatni, simogatni, másrészt örökbe fogadni, a meggondolatlan nyúlvásárlás helyett.

Adakozz és gurulj a jótékony motorosokkal

A hagyományokhoz híven idén is meglepik a gyermekeket a pécsi motorosok, egy gurulással egybekötött adománygyűjtés keretében. Az április 18-ig leadott adományokat: játékokat, ruhát és a tartós élelmiszereket az egyesületi tagok viszik el azokra a helyekre, ahol felajánlásaitokra leginkább szükség van. Bővebb információt itt találunk.

Ereszkedj a föld alá az ünnepekkor

Idegenvezető kíséretében április 20-án, húsvét alkalmából is megismerhetjük az ókeresztény sírkamrák sejtelmes világát és a Pezsgőház alatti pincelabirintust. A látogatók a program keretében bejárhatják az ókeresztény temetőegyüttes 1600 éves építészeti és falfestészeti kincseit, a túra második felében pedig a Littke Palace Pezsgőpincéjében 5 szintes mélységben barangolhatnak, ahol a vendégek nemcsak a Pezsgőházzal és a történelmi hangulatot idéző pincelabirintussal, hanem a hagyományos pezsgőkészítési eljárásokkal is megismerkedhetnek. A pincerendszer egy szakaszán izgalmas zseblámpás túrán vehetnek részt és további meglepetések is várnak a látogatókra. Ide kattintva regisztrálhatunk.

Húsvétozz a családdal a Zsolnay Negyedben

Egész napos ingyenes mulatsággal készül a Zsolnay Negyed április 20-án, szombaton délelőtt 10 órától délután 6 óráig. Az E78 Caféban tíz órától Ringató lesz a legkisebb gyerekeknek és szüleiknek, hallgathatunk izgalmas előadást arról, hogy miért és hogyan díszítjük a hímes tojásokat, mit jelentenek az egyes tojáshímek, és milyen népszokások főszereplője a hímes tojás. A témáról Mosonyi Éva tojásíró népi iparművész beszél. Délután tojásíró műhelyen vehetünk részt, de lesz húsvéti népi gyermektáncház, és tojástartó-készítés is gyékényből. A részletes programot itt találjuk.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét