Hirdetés

Szenvedélyek napi rendezvényt tartottak június 10-én a pécsi Kamasz Addiktológiai Regionális Centrumban, vagyis a K-aRC-ban. A második alkalommal megrendezett program a tavalyinál még több résztvevővel, sikeresen zajlott.

A szenvedélyek ezer arcának megismerése céljából hívta életre 2023-ban tematikus rendezvényét a K-aRC. A szervezők ezzel hagyományt szerettek volna teremteni, így idén is megrendezték. A hétfői eseményen résztvevő több mint száz gyereket, szülőket és szakembereket változatos programok várták.

Ahogy Gergál Tímea intézményvezetőtől megtudtuk, volt vitaszínház, énekes produkció, de készült előadással a Kodály Zoltán Gimnázium diákszínjátszó csoportja, dr. Benyus Zsuzsanna pedig fit jumps edzésen mozgatta meg a fiatalokat. Az intézményvezető szerint a rendezvény sikeres volt, és ismét bebizonyosodott, hogy a kamaszoknak a kamaszok tudnak igazán programot adni. A gyerekek aktívak voltak, a felmerülő témákról együtt gondolkodtak.

Az egész délután át tartó programsorozat egy kiállításmegnyitóval kezdődött. A gyerekeknek korábban egy pályázatot hirdettek, az ő alkotásaikat mutatták most meg a közönségnek is. Gergál Tímea hangsúlyozta, a beérkezett pályamunkák között voltak rajzok, versek, kisfilmek és fényképek is. Hozzátette, ez jól mutatja, milyen sokoldalúak a velük kapcsolatban álló fiatalok.

Az esemény összességében tehát elérte célját, a kamaszok, a szülők és a szakemberek együtt, kötetlen hangulatban jól érezhették magukat.

Hirdetés