A rejtett gyöngyszem: kampány indult a gombafogyasztás népszerűsítésére

A GEPC Promo (European Mushroom Growers Promo Group – Európai Gombatermesztők Szövetsége) elindította az Európai Unió által társfinanszírozott „Európai gomba, a rejtett gyöngyszem” promóciós kampányt, amelynek célja az európai gombafélék előnyeinek népszerűsítése, különösen a fiatal fogyasztók körében.

hirdetés
Uránia Mozi

A kampány kilenc európai piacon célozza meg a 26–41 év közöttieket: Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Magyarországon, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban és Spanyolországban. A program célja, hogy felhívja a figyelmet az európai gombafélék számos előnyére, fontos szerepére az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásban.

hirdetés
Uránia Mozi

Hiszen a gomba megfizethető, egész évben elérhető, változatos, gazdag, könnyen elkészíthető, és fenntartható!

Gombafogyasztás Magyarországon

Hazánkban az egy főre eső gombafogyasztás nagyjából 1,3-1,5 kilogramm/fő/év, a két legjelentősebb termesztett gombaféle a csiperke- és a laskagomba. A termesztett gombafélék egyik legnagyobb előnye, hogy az év minden napján elérhetők frissen így egész évben rendelkezésre áll az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, értékes fehérjéket és esszenciális aminosavakat tartalmazó, alacsony zsír- és kalóriatartalmú szuperélelmiszer. A vegetáriánusok és vegánok számára is remek húspótló és kiváló forrása a szervezet számára szükséges fehérjemennyiség biztosítására. Rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelynek fogyasztását most a hároméves európai uniós kampány is segíti.

Magyarországon influenszer-kampány indult a közösségimédia-felületeken a gombafogyasztás népszerűsítése érdekében. Receptvideók, fotók, leírások mutatják be a termesztett gombák változatos világát, hívják fel a figyelmet a gomba kedvező élettani hatásaira, sokrétű felhasználására.

További részletekért érdemes felkeresni ezt az oldalt!

Hirdetés