Önálló gazdaság, több ezer hektáros erdő, szarvasmarha-tenyésztés és egy csúcskategóriás hotel: ez mind a Hubertus Hof Balatonfenyvesen, ahol alkalmunk nyílt egy borkóstolóval egybekötött hétvégét eltölteni. Mindkettő maradandó élménynek bizonyult.

A hűvös ősz beköszöntével mindig öröm még egyszer, utoljára ellátogatni a Balaton-partra, annak ellenére, hogy a strandok elcsendesedtek, a bazárok bezártak és már csak az éttermek, büfék töredéke van nyitva.

Balatonfenyvesen viszont a kedvezőtlenebb, szomorkás időt feledtette az a kényelem, amit a Hubertus Hof Landhotel nyújtott, hacsak egyetlen éjszakára is. Ráadásul egy borkóstolóval egybekötött vacsorán is részt vehettünk, ami valóban feltette a koronát az ott tartózkodásra.

A Hubertus Hof Landhotel gyönyörű környezetben helyezkedik el, alig pár száz méterre a balatonfenyvesi vasútállomástól és a parttól. Egy erdő veszi körül, ami gondoskodik a végtelen nyugalomról és a csendről.

A hotel erdőtől övezett, csendes belső udvara

Méltán lehet büszke konyhájára és éttermére a szálloda, mert alapvetően a Hubertus a saját vadászterületén elejtett vadakból készíti fogásait, illetve a saját tenyésztésű Angus-marhákból. Mindebből lehet arra következtetni, hogy a szállóvendégek között gyakorta megfordulnak vadászok is, akik a kétezer hektáros erdő területén hódolnak hobbijuknak.

Nem csak az állattenyésztés, hanem a növénytermesztés is a profilja a szállodát üzemeltető Hubertusnak. Kilencezer hektáron folyik a földművelés – kukorica, búza, olajnövények. Ezek után nem csoda, hogy a hotel konyhája a legjobb saját alapanyagokkal dolgozhat.

Nyáron inkább az üdülő családokat látja vendégül a szálloda, az őszi időszak a vadászoké. Ami viszont mindenki számára kikapcsolódást jelent, az a wellnessrészleg – medence, szauna, gőzkabin, stb. – és a különféle szórakozási lehetőségek: sportpályák, kerékpártúrák és vízitúrák a szomszédos Nagyberek parkban. Mi, idő szűkében csak egy biciklis utat tettünk körbe Balatonfenyvesen, de nagyon vonzóak voltak a már említett lehetőségek is.

Balatoni savanyú ponty édes algával

Az esti borkóstolós vacsorán Légli Géza, a Kislaki pincészet vezetője mutatta be a legjobb borait. A Balatonboglártól 3 kilométerre fekvő Szőlőskislakon, mintegy húsz hektáron zajlik a szőlőtermesztés, az itt készült palackokból kóstolhattunk most.

Cser Zoltán séf az este folyamán a legkülönfélébb ételekkel készült a résztvevőknek, a haltejes raviolis Rácz Halászlén keresztül, a szarvasbélszínen át a mézes krémesig. Persze nem maradhatott ki az Angus-tatár sem, a Hubertus specialitása. A fogások mellé Légli Géza a legfinomabb fehér- és vörösborokat mutatta be, többféle rizlinget, kékfrankost. Annak ellenére, hogy nem vagyok az újhullámos konyha híve, valódi gasztronómiai élményt nyújtott a menüsor.

Angus-tatár, pumpernickel kenyér krémmel, fürjtojással

Aki takarékosan, költséghatékonyan szeretne egy utónyaralást a Balatonparton, annak nem a Hubertus Hof Landhotel a megfelelő választás, ám azok, akik hajlandóak kicsit többet szánni erre a célra, a balatonfenyvesi hotel zseniális opció lehet. Az ellátás, a szobák kifogástalanok, az étterem pedig még annál is színvonalasabb – nem mellesleg Magyar Turizmus Díjjal is kitüntetett. A nyugodt környezet pihentető, a kikapcsolódási lehetőségeknek se szeri se száma.

Hirdetés