Ha valaki Kozármislenyben prémium minőségű olasz kávékat, street food jellegű ételeket és finom édességeket kóstolna, akkor erre a város legszebb környékén három éve megnyitott Mokka Kultúrpresszónál jobb helyet nem is találhat. 

hirdetés

Kozármisleny kulturális központjában, a Művelődési Ház nyugalmas, szép, természeti környezetében, a pár méterre fekvő tóra néző terasszal, kitűnő street food ételekkel és megannyi kávékülönlegességgel várja a kozármislenyieket és a kisvárosba látogatókat a 2018 tavaszán megnyitott Mokka Kultúrpresszó, ahol találkozik a kultúra és a modern kor.

-Három éve, mikor családi vállalkozásban elkezdtük üzemeltetni a Mokka Kultúrpresszót, azt a hosszú távú célt tűztük ki magunk elé, hogy egy minőségi, olasz prémium kávékülönlegességeket és fiatalos, friss, street food jellegű ételeket kínáljunk a városban élőknek és az ide látogatóknak, hiszen ilyen hely korábban nem létezett Kozármislenyben – mondta Takács Attila, a kultúrpresszó vezetője.

A választék széles és változatos, 13 féle kávé közül választhatnak az ínyencek, de azokra is gondoltak, akik a hidegebb időkben szeretnék felmelegíteni magukat, ők szintén 13 féle forró csokit kóstolhatnak végig. Az ételek terén is újít a kultúrpresszó: két féle barbecue-húsos tortilla-tekercset kínálnak (texasi fűszerezésű tépett sertéslapockás, közismert angol nevén pulled porkos, és csirkemelles), melyeket akár menüben is kérhetünk csónakburgonyával és amerikai káposztasalátával. Ahogy Takács Attila mondta, a koncepció összefoglalva: „gyorsan és finomat”.

A város három étterme mellett tehát ez egy új gasztronómiai alternatíva azok számára, akik esetleg sietnek, akik érdeklődnek a ma már nagyon népszerű street food ételek iránt. Érdemes tudni, hogy a kultúrpresszóban reggelizhetünk is (különböző paninik közül válogathatunk), ami a városban szintén újdonságnak számít.

-A célunk az, hogy új élettel töltsük meg a környéket, hogy az a fiatal családosok egyik kedvenc helye legyen. Itt van a teraszunk előtt a tó, körülötte a futópálya, a megújult játszótér, ennél szebb környezet tehát nincs is Kozármislenyben egy jó kávé, vagy egy finom sütemény elfogyasztásához – mondta Takács Attila, hozzátéve, hogy édességeik a méltán elismert pécsi Torta és Desszert Manufaktúrából érkeznek, több pécsi kávézó is innen szerzi be a süteményeket.

A Mokka Kultúrpresszónak továbbá szerepe van Kozármisleny kulturális rendezvényeinek színesítésében is, a jövőben ugyanis a Művelődési Ház rendezvényein is találkozhatunk ételeikkel, szuper kávéikkal. Szerveznek ugyanakkor saját programokat is, csak egy példa: az augusztus 28-án megrendezendő görög estjükön Görögország jellegzetes ízeiben merülhetünk el.

(x)