A legfinomabb sütés nélküli, könnyű torták szülinapra!

A pécsi cukrásznők privátban is nagyon tudnak. Felkerestük néhányukat, hogy küldjék el kedvenc – persze nem titkos – receptjüket, ha sütés nélkül elkészíthető süteményről van szó. Hiszen kinek lenne kedve melegben bekapcsolni a sütőt? Lássuk, mire jutottunk! 

Szabó Réka Kata, a Yokka Desszertműhely tulajdonosa egy málnás-csokis csodatortát ajánlott figyelmünkbe, melyet férje születésnapjára készít el rendszeresen a balatoni nyaralóban, ahol kevesebb eszköz áll rendelkezésére. A megadott mennyiség egy körülbelül 22 centis tortaformához elég.

Íme az alapanyagok:

Majd az elkészítés: 

A finomra darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal és a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk. A kekszes alapot a hűtőbe tesszük dermedni. A csokoládéhabhoz a csokoládét 200 g habtejszínnel felolvasztjuk és kicsit hűlni hagyjuk. A maradék 340 g habtejszínt stabil, de nem kemény habbá verjük és óvatosan a már felolvasztott csokoládéba forgatjuk. A habot a kekszes alapra kenjük és a tetejét megszórjuk a málnával. Az elkészült tortát néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.

Élő Csenge, a Jókai Cukrászda cukrásza is egy egyszerű, de nagyszerű tortát küldött megkeresésünkre. Nutellás sajttorta kategóriában egy igazi különlegességet olvashatunk. 25 centiméteres tortaformához készült a recept.

Ezek kellenek hozzá:

Így álljunk neki:

A mogyorót szárazon megpirítjuk, aztán apróra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk. Egy tálban géppel vagy kézi habverővel 3,5 deci tejszínt habbá verünk. A maradék fél deci tejszínt felmelegítjük, majd belekeverjük a négyszeres mennyiségű vízben előzetesen feloldott zselatint. Ez utóbbit kikeverjük a krémsajttal, cukorral, Nutellával, majd hozzáadjuk a habot is. Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára. A tortánkat kivesszük a hűtőből és megszórjuk az apróra vágott mogyoróval.

B. András Márta a Czukor Borsó tulajdonosa egy epres sajttorta receptjét küldte nekünk, melyet egy német nyelvű sütiskönyvben talált és nagyon kedvel.

Ezeket vegyük meg hozzá:

Itt pedig a lépések:

A tortaformát sütőpapírral béleljük. A kekszet daráljuk, vagy apróra törjük. Hozzákeverjük a lágy vajat és a formába nyomogatjuk egyenletesen. 30 percre hűtőbe tesszük. A zselatint a vízzel elkeverjük, majd olvadásig melegítjük. Nem forraljuk. A csokoládét tejszínnel, vízgőz felet megolvasztjuk. A krémsajtot és a zselatint összekeverjük a csokoládéval. Egyenletesen a lehűlt alapra öntjük. Az epret leturmixoljuk, ha nem szeretjük a magokat, akkor passzírozzuk is. A zselatint feloldjuk, az eperrel, porcukorral, simára keverjük, és ráöntjük a torta tetejére. Próbáljuk kivárni, amíg megköt.