Május végén megindulhatnak a szállásfoglalások

Május végére várható jelentősebb számú foglalás a turizmusban, és a főszezon kilátásairól is majd csak akkor lehet biztosabbat mondani – vélekedett Semsei Sándor, a Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetségének (MTDMSZ) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Jelenleg a piac nagy része még kivár. A korlátozó intézkedések a napokban fellazultak a vidéki lakosok számára, de a tapasztalatok szerint az emberek 2-3 hetet várnak még a foglalással – tette hozzá.

Mindenki abban reménykedik, hogy a főszezonban a belföldi turizmus talpra áll

– hangsúlyozta, megjegyezve, hogy biztosnak tűnik egy új típusú kereslet megjelenése.

Változni fognak a fogyasztói szokások és a belföldi turisztikai térségeknek néhány héten belül olyan stratégiákkal kell előállniuk, amelyek képesek lesznek ezeket az új típusú keresleteket megszólítani – fűzte hozzá Semsei Sándor.

Ez várható a belföldi turizmusnál idén a Szallas.hu szerint

A Szallas.hu elemzéséből az derül ki, idén akár 40-50 százalékkal csökkenhet a vendégéjszakák száma, ez közel 250-300 milliárd forint kiesést okoz a turizmusban.

Mint írják,

A TURIZMUS ÉS VENDÉGLÁTÁS LEHET AZ UTOLSÓ AZ IPARÁGAK KÖZÖTT, MELYEK ISMÉT FEL TUDNAK PÖRÖGNI.

A Szallas.hu szerint azok fognak majd jobban kijönni a válságból, akik gyorsan tudnak alkalmazkodni az új igényekhez. A kijárási tilalom végén például népszerűek lesznek a kuponos ajánlatok, az olcsóbb szálláskategóriák és az akciók, sokan valószínűleg csak ezeket engedhetik majd meg maguknak – mindez egybencseng a Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetségének elnökének, Semsei Sándor álláspontjával is.

A belföldi turizmus talán beindul még idén, de az előrejelzések szerint a nemzetközi utazásokra, így a külföldiek érkezésére akár másfél évet kell várni – olvasható a Szallas.hu nem túl derűlátó összefoglalójában.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Forrás: MTI

hirdetés