Még tevegelni is lehet a Szentlőrinci Gazdanapokon – egy igazi családi program

Idén 26. alkalommal rendezték meg a Szentlőrinci Gazdanapokat, nem véletlenül, igazi családi program kilátogatni a vásárba: kézművesek, kóstolók, hatalmas vadi új traktorok, kombájnok. Vasárnap, azaz augusztus 4-én is várják még az érdeklődőket.

A Szentlőrinci Gazdanapok részletes programját átböngészve nem csak a gyerekeknek, a felnőtteknek is jó szórakozást ígér – szombaton mi is körbenéztünk a vásárban.

Sokféle termelői finomságból válogathatunk, vannak mézek, lekvárok, kolbászok, sajtok, erdei gombából készült pástétomok – az árusok kóstolóval is készülnek a legtöbb helyen.

Láthatunk hatalmas mezőgazdasági járműveket, melyeket az utakon néha bosszankodva előzünk meg, de itt akár fel is ülhetünk rájuk! Némelyik kereke akkora, mint egy felnőtt férfi.

Megnézhettünk működés közben egy speciális faaprító gépet, de van olyan gép is, mely végül a fadarabokat össze is csomagolja – ezt is körbeállták az érdeklődők.

Van sok-sok kis és nagyobb állat: galambfélék, óriási nyuszik, bárányok, díszmadarak, szamarak, szürkemarhák – velük kocsikázni is lehetett –, a magyar tájon kicsit létidegen tevék is (sőt tevegelésre is van lehetőség). Leginkább nézni lehet az állatkákat, de van például olyan stand, ahol aranyos kiskutyákat és bárányokat lehet simogatni. De persze játszósátort is felhúztak a gyerekeknek fa játékokkal, logikai kirakóssal, malommal, „kakaslövővel”.

Épp tárgyalnak a szomszédokkal
A szürke pulykák nem akartak fotózkodni

Ottjártunkkor épp gumicsizmadobó-verseny volt, bár többségben voltak az urak a jelentkezésnél, a szervezők a hölgyeket és a gyerekeket is mosolygósan invitálták.

Próbadobás is volt, egy-két csizma már a pályán hever

Íjászkodásra is benevezhetünk, ahol az érdeklődőbb, vagy épp kíváncsi látogatókat a szervezők beavatták az íjászat rejtelmeibe, történetébe, különböző népek hagyományaiba is a lövészet mellett.

A gazdanapok elmaradhatatlan része a kézművesvásár, vásárolhatunk nagyon szép fonott kosarakat, melyeket akár ott előttünk fonnak meg, valamint szénacélból készült kézműves sütődiszkoszokat, aranyos fából készült játékokat is.

Vasárnap, augusztus 4-ig még megnézhetjük a vásárt. További információ ezen a linken érhető el.

Íme néhány további kép:

Az ott egy kis minimedence a marháknak
Magyarország nem éppen őshonos állatkái

hirdetés
Hirdetés