25 ezer látogatót és 400 kiállítót várnak a gazdanapokra

26 éve rendezték meg először a régió legnagyobb mezőgazdasági-élelmiszeripari szakkiállítását és vásárát, a Szentlőrinci Gazdanapokat. Idén augusztus 2–4. között várják az érdeklődőket a szervezők. A programokról és újdonságokról hétfőn délelőtt tartottak sajtótájékoztatót Pécsett, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány konferenciatermében.

hirdetés

A sajtótájékoztatón dr. Győrvári Márk kuratóriumi elnök köszöntötte elsőként a megjelenteket, aki kiemelte, hogy a drasztikusan változó világhoz minden rendezvénynek alkalmazkodnia kell. Elmondta, a szentlőrinci vásár szervezői minden, a mezőgazdaságot érintő kihívásra igyekeznek reagálni és új megoldásokat, technológiákat bemutatni a gazdanapokra ellátogató termelők, vásárlók, szakmabeliek, érdeklődők, valamint potenciális üzleti partnerek számára egyaránt. Emellett konzultációs lehetőséget is biztosítanak a megjelent vendégeknek, akik így személyes visszajelzéseket adhatnak egymásnak, ezzel ösztönözve a másikat.

– Tudomásul kell vennünk, hogy nagy a verseny, nem csak lokális, de országos és nemzetközi viszonylatban is. A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány célja, hogy segítse a teljes agráriumot abban, hogy a versenyben jó pozícióba kerülhessen – tette hozzá.

Balról jobbra: Végh Gábor, Pohl Marietta és dr. Győrvári Márk a sajtótájékoztatón 

Részletesen ismertette a 26. Szentlőrinci Gazdanapok programját Pohl Marietta. Az ügyvezető igazgató elmondta, a korábbi évekhez hasonlóan idén is több mint 400 kiállító lesz a programon, és körülbelül 25 ezer látogatóra számítanak a 3 nap alatt. Kiemelte, hogy új külföldi partnerek is megjelennek az idei vásár kiállítói között, többek között erdélyi, horvát és szlovén vállalkozók is jelen lesznek az eseményen. A vásár egyediségéhez és különlegességéhez hozzájárulnak majd a rendkívül gazdag fajtakínálatok a kisállatok terén, a költséghatékony gazdálkodást bemutató mezőgép-bemutatók, valamint a hagyományos Szentlőrinci Vágta lovasfutamai is.

– Augusztus 2-án 9 órakor nyitja meg kapuit az idei vásár, a hivatalos megnyitóra pedig 10 órakor kerül sor. Célunk továbbra is az, hogy a mezőgazdaság és az élelmiszeripar széles vertikumát bemutassuk, de a szakmaiságon túl a szórakozási lehetőségekre is nagy hangsúlyt fektetünk. Idén sem lesz hiány gasztronómiai különlegességekből, kézműves bemutatókból sem; mindemellett a látogatói igényeknek eleget téve szántóföldi és lovas bemutatók is lesznek, illetve nem maradnak el a női és férfi traktoros versenyek sem – fejtette ki Pohl Marietta.

Hozzátette, a Szentlőrinci Gazdanapok céljai közé tartozik a fiatalok bevonása is, így a régió hat, a Dunántúli Agrár-szakképző Központhoz tartozó iskolájának diákjai is részt vesznek a rendezvényen egy nekik szervezett verseny keretében. Ehhez kapcsolódóan Végh Gábor vásárigazgató érdekességként elmondta, az idei legfiatalabb kiállító egy ötéves kisfiú lesz, aki állattenyésztőként vesz majd részt az eseményen.

A rendezvény részletes programját IDE kattintva tekinthetjük meg. 

hirdetés
Hirdetés