Hirdetés

Az összesítés alapján Európában és Közép-Ázsiában több mint 3,5 millió madarat figyeltek meg a lelkes természetbarátok a hétvégén zajló 31. Európai Madármegfigyelő Napokon.

A hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett nemzetközi programon 34 BirdLife-partner ország madártani szervezete, köztük hazánk képviselője, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület vett részt.

Az összesített eredmények alapján, melyet most közölt az MME, Európában és Közép-Ázsiában 777 helyszínen több mint 3,5 millió madarat figyelt meg a 15.125 résztvevő.

Mint írja az MME, Magyarország minden évben jól szerepel az államok közötti játékos versenyben, idén a rendezvényhelyszínek (161 helyszín) kategóriában első, a résztvevők számában, 2445 fővel a második, a látott madarak számában (192.474 példányt regisztráltak) a negyedik helyezést érte el.

A három leggyakoribb megfigyelt madárfaj egyébként nemzetközi viszonylatban az apácalúd, az örvös galamb és a seregély volt. Magyarországon pedig első helyen a seregély, majd a tőkés réce és a nyári lúd következett.

Ti részt vettek a programon? Milyen madarakat figyeltetek meg?

Hirdetés