Jelentős forgalomkorlátozások lesznek Domingo érkeztével

Nagy lesz a felhajtás a következő napokban Pécsen, szombaton a világhírű spanyol operaénekes, Plácido Domingo érkezik a városba. Csütörtöktől indulnak már a programok az operasztár tiszteletére létrehozott rendezvénysorozattal, ahol még több nemzetközi hírű előadó is fellép Baranya szívébe. A kulturális rendezvény miatt a Szent István téren forgalmi változások lesznek – adta ki közleményében a Biokom.

Csütörtök este hatig a Szent István tér északi oldalát zárják le, ahol a tér déli és nyugati oldala kétirányúvá válik. Hattól éjfélig a teret minden irányból lezárják, ezért az Apáca utca a Vörösmarty utca kétirányúsításával közelíthető meg, továbbiakban a Szent István térre nem lehet behajtani a Kórház tér, valamint a Janus Pannonius utca felől sem. A nagyszabású rendezvény végeztével a lezárási pontokat feloldják, ahol újra átjárhatóvá válik a tér déli oldala.

Pénteken délután öt órától éjfélig a tér északi és keleti oldalát zárják le, ahol szintén biztosított a déli és nyugati oldali átjárás.

A rendezvény ideje alatt a lezárási pontokon az ott lakók számára engedélyezett csak a behajtás.

A programok befejeztével az eredeti forgalmi rend lép életbe.

A programokról bővebben itt lehet tájékozódni.