10 év termését szüreteli le idén a fesztivál

Idén 10 éves a Zeneszüret Fesztivál! A Filharmónia Magyarország idén ismét megrendezi hagyományos őszi klasszikus zenei fesztiválját Pécsett. A Zeneszüret Fesztivál legfontosabb hivatása idén is kimozdítani a koncerttermek falai közül a zenét, közel hozza a zenét az emberekhez, falakat átlépve utcákon, tereken csendülnek fel a dallamok. Szeptember 10. és 13. között a hangversenyek mellett kiállítás, filmklub, családi nap, gyerekprogramok és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló térzenék és villámperformanszok színesítik Pécs programjait.

hirdetés
Uránia Mozi

Az idei fesztivál az elmúlt évtized hangulatát, emlékeit hozza el a kultúra fővárosába, éljük át újra a legjobb pillanatokat, ünnepeljük meg együtt csodálatos programokkal ezt az évfordulót!

A Zeneszüret Fesztivál 10. születésnapja alkalmából egy kiállítással és villámperformanszokkal veszi kezdetét az idei programsorozat. Tekintse meg a 10 évet felelevenítő fotókat a Széchenyi téren. Szeptember 10-én este 19 órakor pedig a 25 éves Cotton Club Singers, a fúvósokkal kiegészült Cotton Club Band és a Mendelssohn Kamarazenekar fantasztikus koncertjét hallhatja a közönség. Az elmúlt 15 év legnagyobb slágerei csendülnek fel klasszikus dallamokkal fűszerezve a Dóm téren.

A Cotton Club Singers 25 éves évfordulóját ünnepli Pécsen

A Zeneszüreten találkozhatnak a Szegedi Szimfonikus Zenekarral és Kovács László karmesterrel is. A fesztivál második napján világhírű filmzenék közkedvelt dallamaival várják a közönséget. Szeptember 11-én nem csak a koncertnek lehetnek részesei, a legváratlanabb helyzetekben, a város bármely pontján találkozhatnak Tér-zene produkcióval, a Bazárban megtekinthetik a Kóristák című filmet.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar is Pécsre jön

Pécs klasszikus zenei fesztiválján fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei is. Szeptember 12-én Bizet Carmen című darabját varázsolják a Kodály Központba. Emellett a pénteki naphoz hasonlóan szombaton is látogassanak el a filmklubba, illetve keressék a villámperformanszokat a megyeszékhely legszebb terein, parkjaiban. Este 22 órakor pedig Kéméndi Tamás és Györfi Anna koncertjén a francia sanzonok egyedi hangulata elevenedik meg a Nappaliban.

Szeptember 13-án egész napos családi programmal várjuk a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, lesz Ringató és Desszert koncert is a Dómnál. Este különleges zenei élmény részese lehet a fesztivál zárókoncertjén a Bazilikában. Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és a Kodály Filharmónia Debrecen rézfúvós együttese előadásában csendülnek fel csodálatos dallamok.

Somogyi-Tóth Dániel

A szabadtéri koncertekre és a Carmenre a belépés díjtalan! A járványhelyzet miatti szabályozások szerint a rendezvényen regisztrációs jeggyel lehet részt venni. Ingyenes regisztrációs jegyet váltani a jegymester.hu oldalon vagy a Kodály Központ jegypénztárában lehet. A Bazilikában és a Magtárban megrendezésre kerülő koncertekre jegyek válthatók az előző két lehetőségen kívül a Filter Jegybárban, a Ticket Express irodáiban és a koncertek előtt a helyszínen.

További információ a fesztiválról a filharmonia.hu oldalon.

(x)