Szeptember 16–20. között várják a tánc szerelmeseit a Pécsi Nemzeti Színházba, ahol öt nap alatt nyolc professzionális társulat fantasztikus produkcióit tekinthetik meg.

Szeptember 16-án, pénteken 19 órakor a hazai táncélet két nemzetközileg is elismert alkotójának koreográfiáival indul a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó. A PNSZ kamaraszínházában újra egy este látható Bozsik Yvette és Frenák Pál társulata – olvasható a Pécsi Balett honlapján.

Mint írják, a Bozsik Yvette Társulat legújabb, Bohóc kerestetik című produkcióját hozza el Pécsre. A FrenÁk Társulat híres Twins című előadása a tánc nyelvén mesél az ikerlét mélyebb rétegeiről.

Szeptember 17-én, szombaton, a nagyszínházban mutatja be a Pécsi Balett a Zorba című táncjátékot, mely a modern tánc és a néptánc izgalmas, ritkán használt fúziója lesz.

Vasárnap a néptáncé a főszerep: 17 órakor a kamaraszínházban a Kárment adja elő a Varidance Társulat. Vári Bertalan táncművészei a Karavan Família élő muzsikájára járják vérpezsdítő, virtuóz cigánytáncaikat (az előadást 14 éven felülieknek ajánlják).

Ugyancsak vasárnap, 19 órakor a nagyszínházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes legújabb, Toborzó című nagyszabású produkcióját láthatják az együttes és zenekara, valamint a Honvéd Férfikar előadásában.

Szeptember 19-én, hétfőn a Budapest Táncszínház hozza el legújabb, Lisztmánia című humoros táncelőadását.

Az idei találkozót a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett közös estje zárja.

A Győri Balett Lukács András The Waves című koreográfiájával érkezik, a Szegedi Kortárs Balett Juronics Tamás Vadak című darabját mutatja be.

További részletek itt olvashatók.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés