Hirdetés

Telt ház előtt, óriási sikerrel mutatták be november 25-én az Ámor nyila című inkluzív színházi előadást a Művészetek és Irodalom Házában. Az alkotók és színészek a Keret Alkotó Csoport tagjai, valamint a Fogd A Kezem Alapítvány akadállyal élő fiataljai voltak. Az érzékenyítő darab mellé állt a Zsolnay Örökségkezelő NKft. is, a cég kedvezményes teremhasználattal támogatja az előadást. 

A Keret Alkotó Csoport célja az értelmükben akadályozott emberek szélesebb körű elfogadása. A Fogd A Kezem Alapítvány fiataljaival készített többórás mélyinterjúkból Hajós Zsuzsa (Kerekasztal) dramaturg írt történetet, a darabot Vajda M. Zsuzsanna (MárkusZínház) rendezte. Az előadásban értelmükben akadályozott és ép színészek játszanak el egy „isteni” történetet a szerelemről. Az előadás emberközelivé hoz olyan tabudöntögető témákat, mint az értelmükben akadályozott emberek szerelmi élete, illetve hogy kinek van beleszólása abba, hogy kit és hogyan szerethetünk. A darab igyekszik elősegíteni az előítéletek felszámolását, a megértést és az elfogadást.

E nemes célok mellé állt a ZSÖK is, a cég nagy kedvezménnyel kínálta fel helyszínként a Művészetek és Irodalom Házát az előadás számára.

A vastapssal záruló, hol humoros, hol könnyekig megható bemutató után a második előadás december 5-én 18 órakor látható a Művészetek és Irodalom Házában.

Részletek: https://www.pmh.hu/programok/amor-nyila-keret-alkoto-csoport-szinhazi-eloadasa-dec

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét