12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapFesztBaranyába érkezik az Európai Bordalfesztivál!

Baranyába érkezik az Európai Bordalfesztivál!

Szüreti felvonulással, koncertekkel, kirakodóvásárral, borbemutatóval és négy ország férfi énekeseivel várja az érdeklődőket szeptember 27. és 29. között a 23. Európai Bordalfesztivál Pécsen és a villányi borvidék településein.

A szervező Pécsi Férfikar Alapítvány MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a 9. Villányi Prémium Bormustrával kiegészülő fesztivál keretében Lettországból, Szlovákiából, Hollandiából és Magyarországról csatlakoznak bordalaikkal együttesek a házigazda Bartók Béla Férfikarhoz.

A háromnapos rendezvény első napján, pénteken a Villányi Borvidék és a helyi borászatok fogadják a kórusokat, akik a villánykövesdi megnyitót követően Villányban, a Diófás téren mutatkoznak be a közönségnek a Népek bordalai program keretében, majd pincekoncerteket adnak a településen.

Szombaton nagyszabású gálakoncerten hallhatja a pécsi közönség a résztvevő együtteseket, harmadik alkalommal szólal meg a villányi Borászkórus a pécsi Kodály Központ hangversenytermében. A koncerten közreműködik a Pécsi Szimfonietta, Kovácsházi István Liszt-díjas előadóművész és Demeniv Mihály harmonikás.

A gálakoncertet megelőzően a IX. Villányi Prémium Bormustra színesíti a bordalfesztivált; a Kodály Központ aulájában idén tucatnyi villányi pincészet prezentálja legkiválóbb borait.

A fesztivál zárónapjának délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren rendezett Bor és Dal Ünnepén szüreti felvonulás, népművészeti és kirakodóvásár, borkóstolók is várják az érdeklődőket.

A fesztivál részletes programjai, a gálakoncert információi a winesongfestival.hu oldalon érhetőek el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő