6 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapArtIsmerd meg rendhagyó tárlatvezetéseken Pécs aktuális kiállításait!

Ismerd meg rendhagyó tárlatvezetéseken Pécs aktuális kiállításait!

Népszerűek az I. Pécsi Fotótavasz tárlatai, amelyek már csak néhány hétig látogathatók! Aki még nem látta, az vezetett séták keretében is megnézheti a kiállításokat a zárás előtt! A tárlatvezetés ingyenes, a kiállításra szóló belépőjeggyel lehet részt venni rajta!

Aknai Tamás tárlatvezetése a Nemzedéktársak című kiállításon

május 11. 17.00, Pécsi Galéria

Bükösdi Kálmán, Dechandt Antal és Szilágyi Szilárd „Silaro” Nemzedéktársak című közös kiállításán Aknai Tamás művészettörténész tart tárlatvezetést.

Csizek Gabriella tárlatvezetése a Szász János kiállításon

május 12. 17.00, Zsolnay-negyed m21 Galéria

Csizek Gabriella kurátor, a Capa Központ munkatársa tart tárlatvezetést Az elvonatkoztatás fokozatai című tárlaton. Dr. Szász János (1925–2005) pécsi fotóművész hagyatéka a művész halála utána került napvilágra a család és a SosemArt Alapítvány tevékenységének köszönhetően.

Kortárs Junior – „Rendhagyó órák” sorozat – Rendhagyó történelemóra Az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói című kiállításon

Az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói kiváló alkalmat és színteret adnak egy igazán izgalmas történelemórához, amit Bosák Levente, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum magyar- és történelemtanára tart.

A Kortárs Junior „Rendhagyó órák” a hagyományos iskolai órák progresszív változatai. Ezeken a foglalkozásokon azt valljuk, hogy a képzőművészet egy csatorna, mely kapcsolatot tud teremteni a tanóra és a képzőművészet tartalmai, terei között

Ajánlott korosztály: 15+ év, a foglalkozáson a részvétel regisztrációhoz kötött: [email protected], jegyár: 700 Ft.

Tamási Miklós tárlatvezetése a Szász János kiállításon

május 20. 18.00, Zsolnay-negyed, m21 Galéria

A Fortepan egy szabad felhasználású, közösségi fotóarchívum, ahonnan több mint százezer archív fényképet böngészhetünk és tölthetünk le. Honlapjuk 2010-ben indult ötezer, jórészt lomtalanításokon talált fotóval. Azóta több száz család, amatőr és hivatásos fotós, illetve közgyűjtemény bővítette a Fortepant. Ezúttal Tamási Miklóssal, a Fortepan egyik alapítójával járható be Szász János kiállítása.

Tamási Miklós tárlatvezetése a Sajtófotó kiállításon

május 21. 17.00, Zsolnay-negyed, m21 Galéria

Az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói című tárlaton tart tárlatvezetést Tamási Miklós. A kiállítás az elmúlt négy évtized Magyar Sajtófotó Pályázat anyagából válogat, összesen 123 fotográfus munkájából.

Részletek ITT!

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő