Ismerd meg rendhagyó tárlatvezetéseken Pécs aktuális kiállításait!

Népszerűek az I. Pécsi Fotótavasz tárlatai, amelyek már csak néhány hétig látogathatók! Aki még nem látta, az vezetett séták keretében is megnézheti a kiállításokat a zárás előtt! A tárlatvezetés ingyenes, a kiállításra szóló belépőjeggyel lehet részt venni rajta!

Aknai Tamás tárlatvezetése a Nemzedéktársak című kiállításon

május 11. 17.00, Pécsi Galéria

Bükösdi Kálmán, Dechandt Antal és Szilágyi Szilárd „Silaro” Nemzedéktársak című közös kiállításán Aknai Tamás művészettörténész tart tárlatvezetést.

Csizek Gabriella tárlatvezetése a Szász János kiállításon

május 12. 17.00, Zsolnay-negyed m21 Galéria

Csizek Gabriella kurátor, a Capa Központ munkatársa tart tárlatvezetést Az elvonatkoztatás fokozatai című tárlaton. Dr. Szász János (1925–2005) pécsi fotóművész hagyatéka a művész halála utána került napvilágra a család és a SosemArt Alapítvány tevékenységének köszönhetően.

Kortárs Junior – „Rendhagyó órák” sorozat – Rendhagyó történelemóra Az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói című kiállításon

Az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói kiváló alkalmat és színteret adnak egy igazán izgalmas történelemórához, amit Bosák Levente, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum magyar- és történelemtanára tart.

A Kortárs Junior „Rendhagyó órák” a hagyományos iskolai órák progresszív változatai. Ezeken a foglalkozásokon azt valljuk, hogy a képzőművészet egy csatorna, mely kapcsolatot tud teremteni a tanóra és a képzőművészet tartalmai, terei között

Ajánlott korosztály: 15+ év, a foglalkozáson a részvétel regisztrációhoz kötött: balogh.tunde@zsn.hu, jegyár: 700 Ft.

Tamási Miklós tárlatvezetése a Szász János kiállításon

május 20. 18.00, Zsolnay-negyed, m21 Galéria

A Fortepan egy szabad felhasználású, közösségi fotóarchívum, ahonnan több mint százezer archív fényképet böngészhetünk és tölthetünk le. Honlapjuk 2010-ben indult ötezer, jórészt lomtalanításokon talált fotóval. Azóta több száz család, amatőr és hivatásos fotós, illetve közgyűjtemény bővítette a Fortepant. Ezúttal Tamási Miklóssal, a Fortepan egyik alapítójával járható be Szász János kiállítása.

Tamási Miklós tárlatvezetése a Sajtófotó kiállításon

május 21. 17.00, Zsolnay-negyed, m21 Galéria

Az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói című tárlaton tart tárlatvezetést Tamási Miklós. A kiállítás az elmúlt négy évtized Magyar Sajtófotó Pályázat anyagából válogat, összesen 123 fotográfus munkájából.

Részletek ITT!

(x)

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés