Kedden startol a 15. Ördögkatlan Fesztivál

Idén 15. alkalommal rendezik meg augusztus 2-6. között az Ördögkatlan Fesztivált, a déli régió egyetlen alternatív művészeti fesztiválját. A szervezők az elmúlt évekhez hasonlóan nagyon színes programmal várják az érdeklődőket.

Nagyharsány, Beremend és Villánykövesd a jövő héten garantáltan pezsegni fog, jön ugyanis az Ördögkatlan Fesztivál. A jubileumi, idén már 15. alkalommal megrendezésre kerülő fieszta szervezői rengeteg programmal készülnek, a színházi előadások, koncertek és irodalmi események mellet számos családi program, workshop és még  cirkuszi előadás is várja majd a kilátogatókat.

Bérczes László, az Ördögkatlan szervezője a pénteken, Pécsett tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy amikor 2008-ban első alkalommal rendezték meg az alternatív művészeti fesztivált, nem gondolták, hogy egy sikersztorit indítanak útjára.

– Nagyon hűségesek vagyunk, hiszen számos olyan fellépőnk és helyszínünk akad idén is, akik végig kísértek minket az elmúlt 15 évben – mondta Bérczes. – E mellett nagyon fontos nekünk, hogy az Ördögkatlan két örökös védnökét, Törőcsik Marit és Cseh Tamást is megidézzük valamilyen formában, ez természetesen idén is így lesz.

Beck Zoltán és Szücs Krisztián például Cseh Tamás és Csengey Dénes soha nem hallott dalaiból készített egy összeállítást, amelyet augusztus 4-én, este 9 órakor Beremenden a DDC Kovácsműhelyben adnak majd elő, míg a fesztivál zárónapján, augusztus 6-án este 10-től a nagyharsányi Narancsligetben filmvetítéses formában tartanak majd Törőcsik Mari emlékestet.

A korlátozott nézőszámú programokhoz sorszámot kell majd kérni. Erre a helyszíneken felállított sorszámosztó helyeken, illetve az Ördögkatlan Sorszámosztó telefonos applikáción keresztül lesz lehetősége bárkinek.

A 15. Ördögkatlan Fesztivál teljes programját az esemény honlapján IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.