11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapArtRajzkihívás gyerekeknek: milyen lehet a járványhelyzetben kiüresedett Pécs?

Rajzkihívás gyerekeknek: milyen lehet a járványhelyzetben kiüresedett Pécs?

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. a koronavírus járvány miatt kialakult vészhelyzetben minden kiállítóterét zárva tartja, ennek ellenére a művészi alkotásokat virtuálisan szeretnék továbbra is elérhetővé tenni a látogatók számára, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Ennek pedig rendkívül ötletes módját eszelték ki. Első online bejelentkezésük a gyerekekhez szól. Mutatjuk, mi is az „ALKOSS OTTHON – múzeumpedagógia otthonról”-program. 

„Az Állapotfelmérés!Pécs 2019 című kiállításon szereplő alkotások között minden gyereknek lehetnek kedvenc darabjai. A kiállításon megtalálhatjuk Romvári János Living texture (2012-2019) és Kósa Ferenc Piros kép (2018) című képeit, amelyeket a város képi világa ihletett.  

A mostani felhívás/kihívás célja, hogy rajzold le, te hogyan látod most a várost, a vírus idején. Természetesen ezért nem kell kimozdulnotok, a fantáziátokra, emlékeitekre bízzuk, milyen is a kiüresedett város. Dolgozz papírra vagy kartonra, szabadon választott technikával. Az elkészült munkákat küldjétek el nekünk a [email protected] címre, vagy üzenetben töltsétek fel a Pécsi Galériák közösségi oldalára március 30-ig.”

A résztvevő kiállítóterek: 

m21 Galéria – Állapotfelmérés I Pécs 2019

Pécsi Galéria – UTAK keresztes zoltán fotókiállítása

Martyn Ferenc Galéria – Térölelés, Horváth Dénes kiállítása

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő