Hirdetés

1978-ban Bagossy László igazgató és Eck Imre művészeti vezető – a Pécsi Balett alapító koreográfusa – irányításával indult el a Pécsi Nyári Színház első évada. A csapat mindig változik, sok-sok vendégelőadó és hihetetlenül nívós program várja minden esztendőben a közönséget. Nem volt ez másként 2022-ben sem. 

A pécsi nyári színházi esték felfokozott hangulata semmihez sem hasonlítható, a cél minden esetben a közönség önfeledt szórakozásban való támogatása – ezt általában könnyedebb darabok bemutatásával érik el leginkább a szervezők. Augusztus lévén a mostani évadnak vége, a 2022-es programról ide kattintva olvashatunk részletesebben. Lapunknak a Pécsi Balett ügyvezető igazgatója, Uhrik Teodóra nyilatkozott az előadássorozat zárultával.

– Azt látjuk, hogy a közönség vágyik a szórakozásra, a nívós nevettetésre. Idén telt ház volt minden előadáson,

olyan időket élünk, mikor arra van szükség, hogy a látogatókat jó kedvre derítsük

és segítsünk nekik elfeledni arra a néhány órára minden bút és bajt. Olyan ez, mint egy gyógyszer, amit mi „adunk be” nekik. Nyilván a művészeti szektort is érintik a pénzügyi gondok: nagy nehézségek árán, pályázati úton tud megvalósulni mindig a nyári színház, rendkívül költséges, sokszereplős darabokat például nem tudunk hozni, de így is nagyon odafigyelünk a magas színvonalra. Emellett a járvány, a háború, a gazdasági helyzet mind befolyással lehet a működésre. De természetesen továbbra is szeretnénk örömet okozni a színházrajongóknak, jó lenne, ha jövőre is meg tudnánk tölteni élettel a Káptalan utcai színpadot. Nagy szívfájdalom, hogy táncelőadásokra nem alkalmas a pódium, ehhez teljes felújításra lenne szükség, amire egyelőre nincsenek meg az anyagi források – mondta el lapunknak a legendás balettművész.

Részlet a Legénybúcsú című előadásból (Forrás: Facebook) 

2022-ben a közönséget nagyon vonzotta a kaposvári Csiky Gergely Színház előadása, illetve A miniszter félrelép című bohózatra annak ellenére pillanatokon belül elfogytak a jegyek, hogy a Pécsi Nemzeti Színházban (PNSZ) egész évben ment – tudtuk meg Uhrik Teodórától.

A nyári színháznak ugyan vége, de a Káptalan Kert színpada augusztusban sem marad üres: holnap, augusztus 5-én indulnak a szabadtéri koncertek! Az első fellépő Azahriah lesz, őt követi a Punnany Massif és még több szuper előadó. Még több információ ide kattintva érhető el.

Koncert a Káptalan Kertben (Forrás: Facebook)
Hirdetés